Deniz Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalar!

Deniz Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalar geldi. Baykal, "Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım" dedi.

GÜNDEM 16.07.2021, 10:25
32
Deniz Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalar!
Son günlerde adı sıkça gündeme gelen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıracak açıklamalar geldi. Baykal, Cumhuriyet'ten Sertaç Eş’e yaptığı açıklamasında "Yüz yıl önce bütün dünyayı karşımıza alarak kurduk bu devleti. Devletimizi kaybettik. Onu yeniden inşa etmemiz lazım" dedi.
"Baykal'a göre birinci kaygı noktası kayıp silahlar. İddiaların doğru olma olasılığını ve sivil yurttaşlara yansımış olma olasılığını ürkütücü buluyor." diye yazan Eş, "Diğer kaygı duyduğu noktayı ise Afganistan olarak açıklıyor. “Kâbil’in savunulması konusu bir tehdit. Çok ciddi bir yankısı olabilir. Suriye’den daha büyük bir hata olabilir. NATO bu kadar güçlü, o oradan çıkarken biz çok belalı bir sorumluluk üstleneceğiz. Evlatlarımızı ateşe atacağız. Türkiye’ye yönelik bir göç tırmanışı olabilir. Ülkenin demokrasi alanı açısından çok vahim bir hata olacak” diyor." ifadelerini kullandı.
Baykal’ın hükümetin OHAL uygulamalarını sürdürmek için çıkarmak istediği torba yasayada karşı çıktığını belirten Sertaç Eş, " Yasa, seçim dönemini de kapsayacak şekilde çıkarılıyor. Baykal düzenlemelerin, “yürütmeye verilecek yetkiler nedeniyle seçime de etki edebileceğini” düşünüyor." dedi.
Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarını da paylaşan Eş, şöyle yazdı:

Baykal’ın tespitleri böyle. Ancak kayıp silahlar konusu, sokakta da bir tedirginlik yaratmış durumda. Karşılaştığımız bazı tanıdıklar, “yeniden bir çatışma ortamının yaratılmak istendiği konusunda” tedirginliklerini aktardı. Bu konuya sorumlular net bir şekilde açıklık getirmeli. Kayıp olduğu iddia edilen silahların sayısı çok fazla..."
"Partinin eski genel başkanlarına yönelik iddialara gösterdiği tepkiden de memnun. “Genel Başkan’ın gösterdiği tepki çok değerlidir. Ben şahsına teşekkür ediyorum” yorumunu yapıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı