Deniz Demir’in ümmet sözlerine İYİ Partili Kürşad Zorlu’dan destek

TRT Haber spikerlerinden Deniz Demir, ümmet düşüncesini hedef alan sözlerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan destek geldi. Zorlu, "Bu ifadelerden kim nasıl rahatsız oluyor?" dedi.

SİYASET 31.10.2022, 17:50
2
Deniz Demir’in ümmet sözlerine İYİ Partili Kürşad Zorlu’dan destek
TRT Haber spikerlerinden Deniz Demir, Cumhuriyetin kuruluşunun 99. yılı TRT ekranlarında yayın akışı dışına çıkarak telefonunda yer alan notu okuyarak ümmet düşüncesini hedef alan sözler sarfetmişti. TRT spikeri Deniz Demir 29 Ekim günü ana haberi sunduğu sırada Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak, “Bugün Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıl dönümüydü. Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini yaşayan, yaşatan ve bunu gelecek nesillere aktaran…” şeklinde ifadeler kullanmıştı.
Deniz Demir’in sözleri büyük tepki çekerken bir destek de İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu’dan geldi. Zorlu, bugün partisinin genel merkez binasında yaptığı basın açıklamasında konuya değindi.
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, TRT spikeri Deniz Demir’in sözleri için ‘milletin bunları duyması lazım’ dedi.
Zorlu’nun açıklaması şöyle:
“Cumhuriyetimizin 99’uncu yılını kutlarken dün TRT ekranında bir sunucu arkadaşımızın yaptığı bir değerlendirme gündeme düştü. Birçok trol arkadaşı hedef aldı. Kendisini tanımıyoruz. Milletimizin bunları duyması lazım. Ne demiş: ‘Bugün Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümüydü, bizi ümmet olmaktan çıkartıp, birey olma bilincini, cumhuriyet aydınlığını, ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarken, bu büyük millet, bu büyük devlet Atatürk’ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti yaşasın’ diyor. Bu ifadelerden kim nasıl rahatsız oluyor? Kanaatimiz odur ki; bu arkadaşın bu ifadeleri kullanırken bahsettiği husus çok açık ki Türkiye’nin milli devlet olma sürecidir. Birey özgürlüğünün Cumhuriyet ile bize ihdas edilmesi, bu yolcuğun başlaması konusundaki dönüşümün altının çizilmesidir. Her fırsatta birlik, beraberlik çağrısı veren çevrelerin, kişilerin konu buraya geldiği zaman ülkeyi nasıl kutuplaştırdığını görünce bu açık tutarsızlığı milletimizle paylaşmak istiyoruz. En önemlisi bu arkadaşın yayından çekildiği hatta görevine son verildiği yönünde iddialar, şimdi TRT yönetiminden bir açıklama bekliyoruz. Bu doğru mu, değil mi? TRT’nin kuruluş ilkesinde, yayın ilkelerinde 2 tane esas var. Cumhuriyeti korumak, devletin bir kişi veya zümre tarafından yönetilmesini güden rejim ve ideolojilerin propagandasına yer vermemek.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı