Deprem hasarlı araçlar için değer kaybı ödemesi yapılmayacak

Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem de hurdaya dönen otomobiller ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu

GÜNDEM 25.02.2023, 12:20
3
Deprem hasarlı araçlar için değer kaybı ödemesi yapılmayacak
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 10 kentte de yıkımlara neden oldu. Deprem nedeniyle binlerce bina, enkaza döndü, 40 binden fazla insan da hayatını kaybetti.
Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, açıklamasında, değer kaybı kavramının çift taraflı kazalarda kusurlu olan tarafın kusursuz tarafa verdiği hasarın tutarının ödendiği durumu ifade ettiğini belirtti. Ancak deprem sonrası hasar gören araçlar için bu durumun geçerli olmadığını söyleyen Yiğit, çünkü deprem gibi doğal afetlerde kusurlu bir taraf bulunmadığını ifade etti.
Son zamanlarda Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından birçok araç da hasar gördü. Depremzedelerin barınması ve günlük hayatlarının devam etmesi için seferber olunurken, hasar gören araçlar ise tamir edilmek üzere sanayi sitelerine gönderildi ya da sahipleri tarafından ikinci el araç satış sitelerine konuldu.
Bu durumda araç sahiplerinin deprem sonrası sigorta işlemleri konusunda yanlış bildikleri birkaç konu olduğunu vurgulayan Yiğit, zorunlu trafik sigortasının deprem hasarlarını karşılamadığını söyledi. Kasko sigortası konusunda ise deprem teminatı olanlar ile ilgili iki farklı konunun bulunduğunu ifade etti. Değer kaybı konusu ise en çok merak edilen konuların başında geliyor. Ancak Yiğit, deprem sonrası hasar gören araçlar için değer kaybı ödemesinin yapılmayacağını belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı