Deprem uzmanı Naci Görür'den deprem uyarısı: Uyanık olun!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Akdeniz'deki depremlerin ardından açıklamada bulundu. Görür, yetkilileri 'uyanık olmaları' konusunda uyardı.

GÜNDEM 09.01.2023, 21:25
Deprem uzmanı Naci Görür'den deprem uyarısı: Uyanık olun!
Akdeniz'de dün Girit Adası açıklarında 3.6 şiddetindeki depremin ardından bugün yine aynı bölgede 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de depremlerin ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan değerlendirmede bulundu. Görür, yetkilileri uyararak 'uyanık olun' çağrısı yaptı. Görür ayrıca, kentlerdeki afetlerin olası etkilerini en aza indirebilmek için afetler yokken yapılacak eylemleri içeren İl Risk Azaltma (İRAP) çalışmalarının da ciddiye alınması gerektiğini söyledi.
Görür, paylaşımında şu ifadeleri kaydetti:
"Arkadaşlar, Midilli Adası’nın kuzey kısmında Edremit Körfezine yakın kesimlerinde 4,2 deprem oldu. Bu alanlar Körfezde etkin olan Edremit Fay Zonu ve onunla bağlantılı fay sistemi içerisinde. Biliyorsunuz, Edremit Fay zonu KAF’ın güney kolunun bir parçası. Burada depremler bir süredir devam ediyor. İlgililer uyanık olmalı. İRAP çalışmaları ciddiye alınıp yapılmalı. Sevgiyle."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı