Depremin ardından AKP'li vekilin aklına ilk baraj gelmiş!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda yapılan incelemelerde MTA'nın raporlarının dikkate alınmadığı ortaya çıktı

GÜNDEM 18.03.2023, 08:15
1
Depremin ardından AKP'li vekilin aklına ilk baraj gelmiş!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda yapılan incelemelerde, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) daha önce yaptığı çalışmaların yetkililer tarafından dikkate alınmadığı ortaya çıktı.
MTA Genel Müdürü Vedat Yanık, "Eğer alınsaydı, bu yıkım bu kadar büyük olmazdı" şeklinde konuştu. Komisyon Başkanı AKP'li Veysel Eroğlu ise "Benim ilk depremde korkum, 'Ya barajlar ne oldu?' diye sabaha kadar uyuyamamaktı. Hemen DSİ genel müdürünü aradım" dedi.

MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı Aktif Tektonik ve Deprem Araştırmaları Koordinatörü Selim Özalp, "Konuyla ilgisi yok ama burada çıkan enerji bir şekilde depolanabilirse, bu tek depremde ortaya çıkan enerji Türkiye'nin bir yıllık enerjisini karşılayabilecek boyutta" açıklamasını yaptı.

Denetim yapılmadığı da ortaya çıkan incelemelerde, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, depremden iki ay önce Kayseri'de yapılan bir inşaatı incelediklerini ve zemin sıvılaşması riski bulunduğunu tespit ettiklerini bildirdi. Ancak yetkilinin kendilerine "Hocam senin belirlediğin masraf ne kadar biliyor musun? Ben o arsaya o kadar para vermedim" diyerek rapor almadan başka birine yaptırdığı ortaya çıktı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı