Depremzede çocuklar da unutulmadı

AGD Ortaokullar Komisyonu’ndan depremzede çocuklara oyuncak kampanyası

ÇEVRE 25.02.2023, 04:35
2
Depremzede çocuklar da unutulmadı
Kahramanmaraş merkezli depremler ve ardından gerçekleşen Hatay depremi ile bölgede bulunan 11 il yerle bir olurken, depremler neticesinde 13,5 milyon vatandaş mağdur oldu. Depremden en çok mağdur olanlar ise çocuklar olurken, Anadolu Gençlik Derneği ( AGD) tarafından başlatılan ‘Kaşiflerin Oyuncak Kardeşliği’ kampanyası ile depremden etkilenen çocuklar için tüm Türkiye’den oyuncak toplanacak.
Türkiye, son 20 gündür güneyimizde gerçekleşen ve 11 ilde ciddi yıkıma sebep olan depremi takip ediyor. Tüm Türkiye’nin seferber olduğu yardım çalışmalarına Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ortaokul Komisyonu’ndan da yeni bir çalışma ile destek geldi. Dernek tarafından yapılan açıklamada, depremzede çocukların unutulmaması için çağrıda da bulunuldu.

AGD Genel Merkez Ortaokullar Komisyonu tarafından başlatılan projeye ilişkin olarak yapılan açıklamada, tüm Türkiye’de bulunan Ortaokul Komisyonları tarafından başlatılan ‘Kaşiflerin Oyuncak Kardeşliği’ çalışmasına ilişkin olarak oyuncakların 28 Şubat tarihine kadar AGD Adana Şubesi’ne ulaştırılması istendi. Toplanan oyuncakların Mart ayında Keşif dergisi ile birlikte depremzede çocuklara dağıtımının yapılacağı belirtildi.

Deprem bölgesinde bulunan çocukların sadece yaşamsal ihtiyaçlarına ilişkin desteğe değil, psikolojik olarak da desteğe ihtiyacının olduğu ifade edilen açıklamada, “Çocuklar kendilerinden olan bir eşyayı vererek infakı öğrenmiş olacaklar, hem de oradaki durumun etkisinde kalan yaşıtlarına kardeşlerine fiziksel olmasa bile manevi olarak yanlarında olduklarını hissettirmiş olacaklardır” denildi.
 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı