Depremzede vatandaşların serzenişleri haklıdır: Sadece 2 ayları kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde yıkıntılar altında kalan vatandaşların ve yakınlarının serzenişlerinin sonuna kadar haklı olduğunu söyledi. Akşener "Sadece 2 ay kaldı” dedi.

GÜNDEM 15.03.2023, 20:25
1
Depremzede vatandaşların serzenişleri haklıdır: Sadece 2 ayları kaldı
AK Parti ve İYİ Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Grup Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında muhalefete yüklenirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem üzerinden iktidara sert eleştirilerde bulundu.

Deprem bölgesine giden muhalefet partilerine yüklenen Erdoğan, “Yıkılan şehirlerimizi 1 yıl içinde ayağa kaldırma sözümüz var. 1 yıl için de 391 bin konut, toplamda da 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Yıkım öylesine büyüktü ki her binaya bir arama kurtarma personeli göndersek bile hepsine yetişebilmemiz mümkün değildi. Öyle yerler vardı ki yüzlerce arama kurtarma personelinin birlikte çalışması gerekiyordu. Buna rağmen yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımız ve yakınları serzenişlerinde sonuna kadar haklıdır. Hepsinin acılarını yürekten paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Sonunda ‘Bay Bay Kemal’ birilerinin arkasına saklanmak yerine karşımıza çıkacak, er meydanına çıkacak cesareti gösterdi. İnşallah 14 Mayıs'a kadar demokratik şekilde yarışacak, gereken koltuğu kendisine vereceğiz” diye konuştu. Erdoğan, grup toplantısının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Finlandiya'nın NATO üyeliği üzerine sorulan bir soruya yanıt olarak "Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız” derken, Erdoğan, "Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusuna ise "Takip edeceksiniz duyacaksınız bunların hepsini" yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, “Kaybetme korkusuna kapıldıklarından olsa gerek, artık iyice saçmalıyorlar. Sadece 2 ay kaldı.  Giderayak, istediğiniz kadar yalpalayın. İstediğiniz kadar saçmalayın... 14 Mayıs’ta da, milletin kararıyla, mağlup olacaksınız. Arık kaçış yok. O sene, bu sene!" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı