Depremzededen Erdoğan’a “Helallik” tepkisi

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Adıyaman'da depremzedelerle buluştu. Bir vatandaş 4 evladını kaybettiğini söyleyerek Cumhurbaşkanı'nın nerede olduğunu sordu ve "Ben helal etsem yavrularım etmez." dedi

GÜNDEM 30.03.2023, 20:35
Depremzededen Erdoğan’a “Helallik” tepkisi
İYİ Parti lideri Meral Akşener, Adıyaman'da depremzedelerle bir araya geldi. İlk olarak, İYİ Parti İl Başkanlığı Kriz Merkezi'ni ziyaret eden Akşener, teşkilat binasının ve konteynerlerin durumunu inceledi. Ardından, şehir merkezinde kurulan çadırkentte depremzedelerle bir araya gelerek, vatandaşların yaşadığı sorunları dinledi.
Akşener'in yanına gelen bir depremzede, "Biz su sıkıntısı çekiyoruz. 4 tane evladımı kaybettim. Muhtarı aradım, ‘Suyum yok' dedim. Telefonu yüzüme kapattı. Oy zamanı niye kapıma geliyor? 2 aydır muhtarı görmedim. Belediyenin bir arabası geçip de ‘Bir ihtiyacın var mı' diye sormadı. Her şey çadırkente gidiyor. Zaten Adıyaman yetimdi, fakirdi, bakımsızdı, Cumhurbaşkanımız nerede kaldı o zaman? Şimdi mi helalleşmek istiyor? Ben helal etsem yavrularım etmez" diyerek dert yandı.
Su sıkıntısının yanı sıra birçok ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren depremzede, "Orucuz, su yok. Muhtar, belediye başkanı, cumhurbaşkanı gelsin. Hâlimi görsün, yeter. Ben yüksek şeker hastasıyım. Her şeye ihtiyacımız var. AFAD'ı aradım, yerde yatıyoruz, döşek yok, telefonu yüzüme kapadı. Ben garibanım, kimsem yok. 27 yıl önce eşimi kaybettim. 9 kız, bir oğlana baktım. 4'ü gitti" dedi.
Akşener, depremzedelere destek vererek, "Ben varım artık" dedi ve kadına sarıldı. Vatandaşların yaşadığı sorunları dinleyen Akşener, "Bir sözüm olmuştu, aradan bir süre geçince deprem bölgesinin bütün şehirlerini yeniden gezeceğim ne yapıldı, ne yapılamadı o sesi duyurmak amaçlı" dedi.
Depremde evlatlarını kaybeden vatandaşın sözleri ise yürekleri dağladı: "Ben helal etsem yavrularım etmez." Akşener'in ziyaretinde yaşananlar, depremzedelerin yaşadığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:56
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı