Deutsche Bank’ın müdüründen korkutan Türkiye analizi

Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska Küresel büyümedeki yavaşlamanın Türkiye’ye olumsuz etkileyeceğini belirtti.

EKONOMİ 10.09.2022, 23:05
1
Deutsche Bank’ın müdüründen korkutan Türkiye analizi
Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska gelişmiş ülkelerdeki faiz artışlarının ve durgunluk beklentisinin Türkiye’deki ihracatı olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Bloomberg HT’ye konuşan Deutsche Bank Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, Dünyadaki ekonomik gelişmeler üzerine bir Türkiye değerlendirmesinde bulundu.
Gelişmiş ülkelerdeki faiz artışlarının ve durgunluk beklentilerinin Türkiye'de fiyatlamaları nasıl etkileyeceği hakkında konuşan Wietoska şu analizde bulundu.
İkinci olarak, ABD’de bir resesyon yaşanmasını ve Avrupa’da da büyümede hızında yavaşlama olmasını tahmin ettiklerini belirten Wietoska, bu sebepten dolayı Avrupa’daki yerel talebin düşeceğini ve Türkiye’deki ihracat piyasası için olumsuz bir ortam oluşturabileceğini söyledi. Wietoska, küresel büyüme hızındaki yavaşlama beklentisi nedeniyle Türkiye’de büyüme için önümüzdeki birkaç çeyrekte yerel dinamiklerin dengelenmesi gerektiğini söyledi.
"Gelişmiş ülkelerdeki daha sıkı para politikası, gelişen piyasalar için olumsuz bir ortam yaratıyor. Gelişen piyasa ekonomilerine sahip ülkelerin yüksek finansman gereksinimleri var ve döviz rezervleri düşük. Bu durum Gana, Kenya ve Nijerya için de geçerli. Söz konusu ülkelerin mali destek alabilmek için IMF’ye başvurduğunu görüyoruz"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı