DEVA Partisi'nden Kızılay tepkisi: Keşke akla soda markası gelmeseydi

Deposundaki çadırları depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği’ne para karşılığı verdiği ortaya çıkan Türk Kızılay’a DEVA Partisi'nden de tepki geldi.

GÜNDEM 27.02.2023, 18:45
DEVA Partisi'nden Kızılay tepkisi: Keşke akla soda markası gelmeseydi
Deposundaki çadırları depremin üçüncü gününde sanatçı Haluk Levent'in kurucusu olduğu AHBAP Derneği’ne para karşılığı verdiği ortaya çıkan Türk Kızılay’a bir tepki de Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından sorumlu DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cem Avşar’dan geldi. Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Cem Avşar, “Sen bizim tüccar Kızılay’a bak hele. İşin ticaretine vurmuş. Milletin ihtiyacını milletin parasıyla millete satıyor” dedi.
Enkazlar müdahale beklerken Kızılay Portföy’ün kurulmasına da tepki gösteren Avşar şöyle konuştu:

“Kızılay’da acayip acayip işler oluyor. Arada 46 milyon liralık çadır, 14 milyon liralık gıdadan oluşan toplamda en az 60 milyon liralık bir ticaret dönüyor. O da şimdilik bildiğimiz kadarıyla. AHBAP, iktidar papağanlarının deprem zamanında güvenilmez olduğunu söylediği dernek. Parayı nereden topluyor? Bağışlardan. Bağış adı üstünde karşılıksız yapılan iyilik. Millet bağış yapıyor. Sen bizim tüccar Kızılay’a bak hele. İşin ticaretine vurmuş. Milletin ihtiyacını milletin parasıyla millete satıyor.”

“Kardeşim zaten o çadırları ve yemekleri deprem bölgesine göndermeyecek miydiniz? Orada ücretsiz dağıtmayacak mıydınız? Allah aşkına deprem olmuş ya. Millet dışarıda soğuktan dondu, dondu. Siz niye hâlâ stokta çadır tutuyorsunuz? Kendiniz niye dağıtmıyorsunuz? Stoklarınızda neden yeteri kadar çadır bulundurmuyorsunuz? Niye felaketin ortasında fatura kesme derdine düştünüz?”

“Kızılay Başkanı açıklama yapıyor. Kızılay satmamışmış da, iştiraki satmışmış da, hem de maliyetine satmışmış da… Yasalmış da mışmış, ahlakiymiş de mişmiş! Yahu, millet onu mu soruyor?”

“Felakette niye çadırları ve yemekleri bölgeye götürmüyorsunuz da satıyorsunuz? Bunları zaten AFAD’a satacaksan, AHBAP’ı daha çok çadır için niye doğru yönlendirmiyorsun? ‘Git kardeşim, özel sektörden bul’ niye demiyorsun? ‘Elimizde az çadır var. Ben bunları AFAD’a vereceğim. Senin ayrıca getireceğin her çadır daha faydalı olur’ niye demiyorsun?”

“Üstelik iddiaya göre 9 Şubat’ta, depremin üçüncü gününde Kızılay Portföy diye bir iştirak kurmuş. Allah aşkına, sizin derdiniz ne? Bu ne duygusuzluk? Aklınıza portföy işleri mi geliyor? Siz, milletin ciğeri yanarken yatırım işleri yapmayı mı ahlaki görüyorsunuz? Kızılay’ı aile holdingine çevirmek mi ahlaki?”

“Keşke Kızılay’ımızın elinde yüz binlerce çadır daha olsaydı da çadırın ulaşmadığı bir aile bile kalmasaydı. Kızılay’ımız keşke sahadan silinmeseydi. Kızılay denince artık insanların aklına sadece soda markası gelmeseydi. Yazık gerçekten. Çok yazık. Çok üzücü.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı