Son Dakika

DEVA Partisi'nden seçim barajı yorumu: İktidarın küçük ortağa jesti

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesine tepki göstererek, “İktidarın küçük ortağının talebi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapılan bir jesttir.” dedi.

SİYASET 10.09.2021, 11:30
43
DEVA Partisi'nden seçim barajı yorumu: İktidarın küçük ortağa jesti
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, seçim barajının yüzde 10’dan yüzde 7’ye çekilecek olmasına tepki göstererek partisinin eleştirilerini sıraladı. Şahin, “Seçim barajı konusunda iktidar mensuplarının tutumunu usulen doğru bulmuyoruz. Bu düzenleme kamuoyuna paylaşılan gerekçelerle yapılmış bir düzenleme değildir. İktidarın küçük ortağının talebi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapılan bir jesttir.” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuştu.
Şahin, değerlendirmelerinde seçim barajının yüzde 7’ye indirilecek olmasına da yer verdi. Şahin, “Bu baraj, parlamentoyu yok sayan Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminin bir an önce gitmesi gerektiğinin göstergesi. Seçim barajı konusunda iktidar mensuplarının tutumunu usulen doğru bulmuyoruz.” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin’in açıklaması şöyle:
“Bu baraj, parlamentoyu yok sayan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir an önce gitmesi gerektiğinin göstergesi. Seçim barajı konusunda iktidar mensuplarının tutumunu usulen doğru bulmuyoruz. Amaçları temsilde adalet ve yönetimde istikrarı sağlamaya yönelik adım atmak değildir. Bu düzenleme kamuoyuna paylaşılan gerekçelerle yapılmış bir düzenleme değildir. İktidarın küçük ortağının talebi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapılan bir jesttir. İktidar sadece yüzde 7’lik seçim barajını ülkenin gündemine getirmekle turpun büyüğünü heybede bırakmaktadır. İlgili yasa teklifi parlamentoya sunulmadan iktidar partilerinin gerçek amacı görülemeyecektir. Düzenlemenin mevcut sistemde hiç kimseye bir faydası yoktur. Sadece MHP’nin tek başına seçimlere girebilmesi konusunda psikolojik eşiği geçtiğini göstermektedir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı