DEVA ve Gelecek istiyor deyip açıkladı! Pazarlıklar iyice kızışabilir

Kübra Par bugün kaleme aldığı yazısında Millet İttifakı'nın genişlemesi halinde adının da değişebileceğini öne sürdü. Par, DEVA ve Gelecek Partisi'ne dikkat çekip pazarlıklar kızışabilir dedi.

GÜNDEM 17.01.2022, 15:00
15
DEVA ve Gelecek istiyor deyip açıkladı! Pazarlıklar iyice kızışabilir
Habertürk yazarı Kübra Par bugünkü köşe yazısında, Millet İttifakı için çarpıcı ifadeler kullandı. Par, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi’nin Millet İttifakı’na katılması halinde Millet İttifakı yerine yeni bir ismin bulunmasının istendiğini yazdı. Par, “Ben isimden ziyade Deva Partisi’nin geçiş süreci protokolü üzerinde durmasını anlamlı buluyorum. Bu arada Davutoğlu’nun ‘eşit’ temsil ısrarı da bana ilginç geldi. Yeni kurulan partiler kabine dağılımında eşit sayıda bakanlık talep ederse partiler arası pazarlıklar iyice kızışabilir.” dedi.
Kübra Par'ın “İttifak genişlerse adı da değişebilir” başlıklı yazısı şöyle:“Geçen hafta programda konuk ettiğim Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin, “Deva Partisi Millet İttifakı’na katılacak mı?” diye sorduğumuzda, “Cumhurbaşkanı İttifakı’na katılmayacağımız kesin ama bağımsız mı gireriz yoksa yeni bir ittifak mı kurulur bilemiyorum. Bizim için asıl mühim olan parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasının net olarak belirlenmesi. Seçimden sonra 2 yıl falan beklemeye gerek yok, 6 ay içinde geçilebilir” dedi ve ekledi:
“Bunda anlaşırsak adı Millet olmaz ama farklı bir ittifak olur, biz de katılırız. Adının değişmesi gerekir çünkü Millet İttifakı farklı bir yerden geldi. Farklı bir kompozisyona sahip. Mutabakat sağlanırsa ismi değişmeli...”
Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun da ittifaka katılma şartı olarak tüm partilerin ‘eşit’ temsil edilmesini ve Millet İttifakı’na eklemlenmiş görünmemek için ittifakın adının değişmesini istediği yansıdı kulislere.
Demek ki hem Deva hem de Gelecek Partisi yönetimi ittifaka katılmaları durumunda Millet İttifakı yerine yeni bir isim bulunmasını istiyor.
Ben isimden ziyade Deva Partisi’nin geçiş süreci protokolü üzerinde durmasını anlamlı buluyorum.
Muhalefetin gösterdiği aday Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanırsa seçilen kişi mevcut yetkilerinin hangilerini kullanacak, hangilerinden feragat edecek? Ne kadar süre sonra sistem değişikliği için halkın kapısı çalınacak? Meclis’te 360’ı bulamazlarsa yani parlamenter sisteme geçmeye güçleri yetmezse ne yapacaklar? Bütün bunlarda madde madde anlaşıp halkın karşısına öyle çıkmalılar.
Bu arada Davutoğlu’nun ‘eşit’ temsil ısrarı da bana ilginç geldi. Yeni kurulan partiler kabine dağılımında eşit sayıda bakanlık talep ederse partiler arası pazarlıklar iyice kızışabilir.
Bir başka kulis haberi bu kızışmanın ön habercisi gibiydi adeta... 6 parti liderinin parlamenter sisteme geçiş planını açıklamak üzere yapacağı toplantıda hangi sırayla oturacakları ve konuşacakları mesele olmuş. Parti veya lider isimlerine göre alfabetik mi konuşsunlar yoksa yaş sıralaması mı yapılsın diye düşünülüyormuş.
Aldıkları oy oranına göre sıralama yapılmadığına göre kendi aralarındaki rekabet zannettiğimizden fazla olabilir.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı