Devlet Bahçeli, Muharrem İnce’yi aradı: En kısa sürede görüşelim

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kendisini telefonla aradığını açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bahçeli'nin kendisine “En kısa sürede görüşelim” dediğini aktardı.

GÜNDEM 14.05.2022, 16:20
6
Devlet Bahçeli, Muharrem İnce’yi aradı: En kısa sürede görüşelim
DSP Genel Merkezi’ne ziyarette bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.
Görüşme sonrası yaptığı açıklamada, gıda, tarım ve hayvansal üretimle ilgili çok ciddi sıkıntılar olduğunu dile getiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, suyla, gıda güvenliğiyle, bitkisel ve hayvansal üretimle ilgili bir rapor hazırladıklarını, “100 maddelik bir rapor. Bu raporu bütün siyasi partilere anlatmak istediğimizi söyledik ve bütün siyasi parti genel başkanlarına mektup yazdık. Bugün DSP’deyiz, dosyamızı kendilerine ilettik. Kendilerinin de bu konuyla ilgili çalışmalarını aldık.” sözleri ile duyurdu.

Hangi siyasi parti randevu verirse bundan sonra da hiç siyaset yapmadan tarımı milli bir mesele olarak görerek ziyaretlerini sürdüreceklerini aktaran Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Bu görüşlerimizin içinde eksik olanlar, yanlış olanlar vardır. Hiçbir itirazımız yok. Başkalarının görüşleriyle birleştiğinde milletimiz için güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyoruz. Tarımı stratejik bir sektör olarak görüp, tarıma, tarıma dayalı sanayiye ve tarım turizmine destek verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Devlet Planlama Teşkilatının yeniden aktif hale getirilmesini düşünüyoruz. Tarımsal planlamanın 5 yıllık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Tarım envanteri olmayan bir Türkiye, suyu, bitkisi, hayvansal üretimi envanteri olmayan bir Türkiye’nin geleceği kucaklayamayacağına inanıyoruz. Buzağı ve civciv ölümlerinin mutlaka konuşulması gerektiğini düşünüyoruz ve ithalatın bir çözüm olmadığını, ithalatın çiftçiye karşı bir sopa olarak kullanılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kendi kendine yeten bir Türkiye’yi kurmak mümkündür, biz bereketli toprakların fakir çocukları olmak istemiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce kendisine sorulan bir soru üzerine tüm partilerden randevu talep ettiğini ifade ederek, “ Gelecek Partisi randevu verdi onlara gideceğiz, Sayın Bahçeli telefonla aradı, ‘en kısa sürede görüşelim’ dedi ama randevulaşmadık. Kim randevu verirse kimseyi ayırt etmeden gideceğimizi belirtmek isterim” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı