‘‘Devlet gelenekleri çiğnenmemeli’’

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, bir basın açıklaması yaparak iktidarın, kamu kurumlarını yıprattığını belirtti.

GÜNDEM 07.08.2022, 04:35
‘‘Devlet gelenekleri çiğnenmemeli’’
Bir basın açıklaması düzenleyerek Türkiye’deki kurumların geldiği durumu işaret eden Saadet Partisi GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta gündeme gelen bazı konulara dikkat çeken Necmettin Çalışkan, devlet geleneklerinin çiğnendiğini vurguladı. AK Parti teşkilat mensubunun askeri karakol içerisinde törenle karşılanması ve başhekimin parti görevlileri karşısında el pençe durması gibi Türkiye gündeminde yer bulan konuları eleştiren Necmettin Çalışkan, liyakatsizlik sonucunda meydana gelen olayları örnek gösterdi.

Basın açıklamasında had bilmenin büyük bir ağırbaşlılık, erdem ve bilgelik olduğu ifade eden Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Geçen hafta Tunceli’de iktidar temsilcisi il başkanının askeri karakolu ziyareti esnasında törenle karşılanması ve askerlerin politikacıya selam durması, olayın bununla sınırlı kalmadığını, daha önceleri de köy korucularıyla toplantı yapıldığı, onlara teşkilat mensubu gibi davranıldığını, nöbet çizelgelerine müdahale edildiği vb. iddialar olduğunu belirtmek isterim. Bütün bu yaşananlar, sorumsuzluk ya da sınırları belirlenmemiş ilişkilerin gayri meşru ürünüdür. Hukuk ve adalet çerçevesinde dizayn edilmesi gereken yapılar birtakım çıkarlar uğruna kişilere veya yapılara teslim edilirse akıl almaz başka hadiseler de yaşanabilir. Bir kamu kurumuna yardım için başvuran vatandaşa siyasi partiden ‘üyelik kaydınız başarıyla gerçekleşmiştir’ şeklinde mesaj geliyor ve buna benzer serzeniş ve şikayetler birçok platformda duyulmakta” ifadelerini kullandı.

Ülkenin hassas noktalarıyla oynanmaması gerektiğinin altını çizen Necmettin Çalışkan, “Bugün artık sistemin çivisi çıktığı için bu tür olaylar da gayet tabii bir durum gibi karşılanıyor. Bunun neticesinde mülki erkanın milletvekillerini esas duruşta karşıladığı, il müdürlerinin ilçe başkanlarından talimat aldığı, başhekimin parti yöneticisi karşısında el pençe divan durduğu, ilçe gençlik kolu üyesinin kurum amirlerini fırçaladığı bir dönemin yaşandığını, devletin birinci sınıf temsilcisi, kırmızı plakalı, bayrak flamalı valilerin bile kimlerle muhatap olduğu pek çok defa bilinmektedir.Aslında bu sadece belli vilayetlere mahsus bir durum değil genel itibarıyla kamu bürokrasisinin geldiği son/dip noktadır. Devlet geleneklerinin çiğnenmesinin getirdiği genel bir sonuçtur. Devletin varlığının bir parti devletine dönüştüğü tek kişilik yönetimde yaşadığımız ortadadır. Bu durum işleyişi ve mekanizmaları bütünüyle etkilemiştir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı