Devletin memuru da bunu yaparsa... 750 milyon liralık vurgun!

İstanbul merkezli 10 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 12 gümrük memuru gözaltına alındı. Şüphelilerin, "Rüşvet" ve "Resmi belgede sahtecilik" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

GÜNDEM 10.06.2022, 21:45
Devletin memuru da bunu yaparsa... 750 milyon liralık vurgun!
Operasyon, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekiplerince yürütülen hayali ihracat soruşturması kapsamında bazı gümrük çalışanlarının rüşvet aldığı tespit edildi.
Rüşvet karşılığı resmi belgede sahtecilik yaptıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanması için bu sabah İstanbul, Ankara, Mersin, Edirne, Kayseri, Antalya, Hatay, Ağrı, Yalova ve Erzincan'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında 12 gümrük memuru gözaltına alındı.

Sözcü'den Habip Atam'ın haberine göre; Mali polisin düzenlediği operasyonun ilki 31 Aralık 2021, ikincisi ise 1 Haziran'da düzenlenen “Hayali ihracat” operasyonlarıyla aynı dosya kapsamında gerçekleştiği öğrenildi. Paravan tekstil firmaları üzerinden hayali ihracatla devleti 750 milyon lira dolandırdıkları iddia edilen şüphelilere yönelik 2 operasyonda 79 şüpheli yakalanmıştı. Gümrük memurlarına yönelik düzenlenen baskınla, hayali ihracat şebekesinin önemli bir ayağının da çökertilmiş olduğu belirtildi.

İddiaya göre, hayali ihracat şebekesi, sahte belge ve faturalarla yurt dışına tekstil ürünleri göndermiş gibi işlemler yapıyordu. Halkalı Gümrüğünden yapılan sevkiyatlarda, paçavralarla dolu konteynerlere gerçek ürün varmış gibi onay veriliyordu. Sahte belgelerle gönderilen konteyner sayıları artırılıyordu. Yapılan sahte işlemler karşılığında şüphelilerin rüşvet aldığı iddia ediliyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin hayali ihracat olaylarının yaşandığı dönemde Halkalı Gümrüğünde çalıştıkları daha sonraki süreçte ise farklı illere tayin edildikleri öğrenildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı