Dikkat çeken yazı: Soylu Erdoğan'ı üstü kapalı tehdit mi ediyor?

Cumhuriyet gazetesi yazarı Alev Çoşkun, bugünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Cumhurbaikanı Erdoğan'ı tehdit ettiğini kaleme aldı.

GÜNDEM 30.05.2021, 08:30
17
Dikkat çeken yazı: Soylu Erdoğan'ı üstü kapalı tehdit mi ediyor?
Cumhuriyet gazetesi yazarı Alev Çoşkun, "Soylu’nun çaresizliği ve Erdoğan’ın açık tehdidi" başlıklı yazısında çarpıcı ifadeler kullandı.
Yazısında Sedat Peker üzerinden Bakan Soylu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üstü kapalı tehdit ettiğini belirten Çoşkun, şu ifadeleri kullandı:
"Son üç haftadır Türk siyasal yaşamını ve gündemi suç örgütü liderlerinden Sedat Peker’in video açıklamaları işgal ediyor ve sarsıcı etkisini sürdürüyor.
Birkaç yıl öncesine kadar AKP’yi destekleyen ve siyasal iktidar tarafından 'makbul çete lideri olarak kabul edilen' Peker, şimdi iktidarın hedef tahtasına geçmiş bulunuyor.
'Peker’in iddiaları özellikle İçişleri Bakanı Soylu’yu hedef almaktadır. Bu iddiaların içinde uyuşturucu trafiğinden siyaset ilişkilerine kadar birçok konu yer tutuyor.
'Eski bir sanık ya da suç örgütü liderinin açıklamalarına neden bu denli önem veriliyor?' diyen yandaşlar var! Bir suçlu, bir hırsız, bir katilin ceza yasasına göre hüküm giymesi başka, onun çeşitli önemli konularda açıklama ve itiraflarda bulunması başkadır... Bunlar birbirinden ayrı ve bağımsız konulardır.
Bir suçlunun önemli konularda açıklama yapması karşısında 'Sen suçlusun, bu nedenle senin söylediklerine itibar etmiyoruz' denilemez. Peker’in açıklamalarını da böyle değerlendirerek hukuk kuralları içinde soruşturmak, hukuksal sonuçlara ulaştırmak zorunluluğu vardır.
İçişleri Bakanı, bu açıklamalar karşısında iki kez televizyona çıkarak yanıtlar vermeye çalıştı. Her iki programda da kendisi ile ilgili açık ve net yanıtlar vermek yerine işi siyasal hikâyelere bağladı...
Ancak Soylu’nun, AKP içinde önemli isimlerle ilgili geçmişte yaşanmış bazı iddiaları da yeniden gündeme getirmesi dikkat çekiciydi.
Örneğin; eski İçişleri Bakanı’nın oğlunun evinde çıkan para kasalarından söz etti. Eski başbakanlardan Binali Yıldırım’a ve Davutoğlu’na değinmelerde bulundu. Böylece 'Ben çok şeyi biliyorum, benim arkamda durmazsanız bazı şeyleri açıklarım' mesajını vermiş oldu."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı