Diş iltihabına ne iyi gelir? Evde 8 doğal tedavi yolu

Diş iltihabına veya diş ağrısına ne iyi gelir? sorusunun cevabını vatandaşlar internette sık sık araştırıyor. İşte evde 8 doğal tedavi yolu...

SAĞLIK 11.07.2021, 12:00
25
Diş iltihabına ne iyi gelir? Evde 8 doğal tedavi yolu
Diş ağrısı ( diş iltihabı) yaşayan insanlar için, bunun ne kadar korkunç hissettirebileceğinin farkındasınızdır. Diş ağrısı genellikle normal çalışmanızı engeller. Yemek yeme zevkini bozabilir, hatta konuşmaktan alıkoymak istemenize neden olabilir.

Keskin veya donuk diş ağrınız varsa, bu tamamen doğal ilaçları deneyin. hepsinde ağrınızı dindirecek güçlü aktif maddeler bulunur. Yine de diş hekiminizi görmeniz gerekecek olsa da, bunlar yardımcı olabilir.

İnsanlar binlerce yıldır diş ağrısına yardımcı olmak için karanfil yağı kullanıyorlar. Karanfil, sadece pişirme ve körilere lezzetli bir katkı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ağrıyı hafifletmek için de iyidir. Karanfil, öjenol adı verilen sağlam bir kimyasal içerir. hem anestezik hem de antiseptiktir. bu, sinirlerinizi uyuşturduğunu ve daha fazla enfeksiyonu önlediğini gösterir.

Tuzlu suyla durulama yapmak ağzınızı sterilize etmenin harika bir yolu olabilir. Bu tuzlu su karışımı bir antiseptiktir, bu da bakterilerin büyümesini engellediğini gösterir. Ağzınızı temiz tutmak enfeksiyonun durmasına ve hatta enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olacaktır. bu, basitçe hissettiğiniz acı miktarını azaltabilir. Her yemekten sonra, uyandıktan sonra ve uykuya geçmeden önce ağzınızı çalkalayın.

Çok sayıda ağız sağlığı ürününün neden nane içerdiğini hiç merak ettiniz mi?
Nane, güçlü anti-bakteriyel özelliklere sahip canlı bir bileşen olan mentol içerir. Bu özellikler ayrıca diş ağrınızı doğal olarak gidermeye yardımcı olabilir. Artı olarak, nane size nane gibi taze bir nefes sunacak!

Ağrıyan ağzınıza sıcak ve baharatlı bir unsur eklemek ters etki yapabilir, ancak harikalar yaratabilir. Acı biber, diş ağrınıza gerçekten yardımcı olacak canlı bir bileşen olan kapsaisin için iyi bir kaynak olabilir. bir anti-inflamatuardır ve şişmeyi azaltabilir. bu gerçekten diş ağrınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Sarımsak sadece yemeğinizin tadını lezzetli kılmakla kalmaz, aynı zamanda diş ağrısını hafifletmeye de yardımcı olabilir. Sarımsakları bir kez ezdiğinizde allisin salgılarlar. bu genellikle doğal bir antibakteriyel ajandır ve diş ağrınızla birlikte size yardımcı olabilir. Biraz çiğ sarımsak çiğnemeyi veya sarımsaklı su ile durulamayı düşünün. Bununla birlikte, biraz nane ile takip etmek isteyeceksiniz!

Elbette, yiyeceklere lezzetli bir katkı sağlarlar - ama soğanların antiseptik olduğunu biliyor muydunuz? Bu doğru – antimikrobiyal özelliklerle dolular. bu çiğ soğanların ağzınızdaki bakterileri öldürmesine ve ağrınızı azaltmasına yardımcı olacaktır. Etkilenen bölgeye çiğ soğan koyun. gözlerinizi sulandırır, ancak diş hekimleri muhtemelen ağrıyı azaltmaya yardımcı olacağı konusunda hemfikirdir.

Kekik, yemek pişirmede kullanmak için harika bir bitki olabilir. birçok antimikrobiyal özelliği var. Kekik, antifungal ve antiseptik bir aktif bileşen olan timol ile doldurulur. bu onu diş ağrısı ve enfeksiyonlar için mükemmel bir yağ yapacaktır. Diş ağrısından anında kurtulmak için gerçekten harika bir çözüm.

Vücudunuz, osteokalsin adı verilen diş iltihabıyla savaşmak için diş özünden salınan K2 vitaminine bağımlı proteinlere sahiptir. K2 vitamini açısından zengin birçok gıda içeren bir diyet yemek, diş ağrılarıyla doğal olarak savaşmaya yardımcı olabilir.
Hala diş ağrısı çekiyorsanız, bununla ilgilenmek için bir diş hekimine danışmalısınız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı