Son Dakika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu diplomatik temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gidecek. Bakan Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüşmesi bekleniyor.

DÜNYA 11.05.2022, 14:10
5
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'ye gidiyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun  ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüşmek üzere 18 Mayıs’ta ABD’ye bir ziyaret gerçekleştireceği açıklandı. Ziyarete değinen kaynaklar, iki bakanın görüşmesinde stratejik mekanizmanın ele alınacağını ifade etti
Kaynaklar, Bakanların Stratejik Mekanizma toplantısında, ülkeler arasındaki anlaşmazlık konularının çözümüne odaklanacağı belirterek, işbirliği alanları üzerinde durulacağını açıkladı.
Öte yandan Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sona ermesi için diplomatik çabalarını sürdürüyor. Diplomatik kaynaklar Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında insani temas grubu kapsamında bir görüşmenin olabileceğini açıkladı.
Ankara, Kiev ile Moskova arasında bir ateşkesin sağlanması için devrede. Diplomatik kaynaklar, çatışmalar sürerken bir yandan da müzakere sürecinin devam ettiğini açıkladı.
Sahada durum kötüleştikçe bu durumun da zorlaştığı değerlendirmesinde bulunan kaynaklar, önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen önemli bir görüşmeye dikkati çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı