Son Dakika

Diyabet iyileşir mi? Şeker hastalığı tedavi edilebilir mi?

Diyabet yani şeker hastalığı son yollarda ülkemizde en çok görülen rahatsızlıklardan biridir. Dikkat edilmediği takdirde ölümlere bile yol açan şeker hastalığının bir tedavisi var mıdır?

SAĞLIK 11.09.2021, 23:20
21
Diyabet iyileşir mi? Şeker hastalığı tedavi edilebilir mi?
 Tip 2 diyabet tedavi edilebilir mi? Şeker hastalarının en çok merak ettiği konuların başında gelmektedir. Bilinenin aksine Tip 2 diyabet tedavi edilebilir. Bir başka ifade ile ömür boyu diyabet ilacı kullanmak zorunda değilsiniz. 
Trükiye'de ne yazık ki diyabet hastaları önce ilaçlara, ardından da insülin iğnelerine ömür boyu mahkum edilmekte.

Şeker hastalığın en büyük tedavisi sadece beslenmenin düzenlenmesi ve egzersizdir.
Diyabetin tedavisinin bir ömür boyu sürmesi sebebi ise gerekli olan aktivitelerin yapılmamasından kaynaklıdır.
Bu aktiviteler yapılmadığı takdirde şeker hastalığı ilerleyecek ve vücudunuza zarar vermeye başlayacaktır. 
Şeker hastalığı tedavisinde, hastalığın ilerlemesinin önlenmesi, spor ve diyet programları ile mümkün olabilmektedir. Şeker hastalığında yaşanan son gelişmelerde tüp mide ameliyatı ile şeker hastalığına çözüm sunulmaktadır.
Ameliyat olanların dikkat etmesi gereken ise ameliyattan sonraki 5 yıldır. Bu 5 yıl boyunca kontrol altında olmanız gerekmektedir.
Tüp mide ameliyatı, obez hastalara uygulanması sebebi ile sadece vücut kitle endeksi 30’un üzerinde olan hastalar için bu ameliyat yapılabilmektedir.
Yani  hastanın beslenmesi düzene girer, kilo verir, egzersiz yaparsa bunun yanında da buğdaydan uzak durur, tedavisi fitoterapi ve ozonterapi ile desteklenirse  diyabet tam anlamıyla iyileşecektir.
Ancak günümüz uzmanları ve halkı bu aktivitelere dikkat etmemektedir.

Tip 1 Diyabet: Pankreasta bulunan, insülin üreten beta hücrelerinde ortaya çıkan bir bozukluk nedeni ile ortaya çıkmaktadır. Tip 1 diyabet çok erken yaşlarda ortaya çıkar ve bu hastalığa sahip bireylerin vücudunda insülin miktarı yok denecek kadar azdır. Tip 1 diyabet tanısı konulan bireylerin neredeyse tamamı insülini dışarıdan temin etmek zorundalardır.
Tip 2 Diyabet: Şeker hastalığı türleri içerisinde en sık rastlanılan tip2 diyabet, insülin salgılanması ya da insülinin dokularda etki göstermesinde bir bozukluk nedeniyle oluşur. Tip 2 diyabet, obezite ile çok yakın bir ilişki içindedir. Tip 2 Diyabet; kan yağlarında artış, kalp krizi, inme ve hipertansiyon için en önemli risk faktörlerinden birisidir. Neden olduğu bu bozukluklar, çeşitli organ kayıplarına yol açabilmektedir.
Gizli Şeker: Bir kişinin kan şekeri seviyesi olması gerekenden yüksek, fakat diyabet tanısı koyabilmek için yeterli değilse, bu durumda kişiye gizli şeker tanısı konulmaktadır. Gizli şekere sahip bireylerin çok yüksek bir kısmında 1 yıl içerisinde tip 2 diyabet gelişmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı