Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslamofobi kavramını uydurmuşlar

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İslamofobiyle ilgili tartışmalara değinerek "İslamofobi kavramını uydurmuşlar, bunlara fırsat vermeyeceğiz" dedi.

GÜNDEM 05.06.2022, 12:30
5
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslamofobi kavramını uydurmuşlar
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İslamofobinin amacı, İslam'la ilgili bazı konuları çarpıtıp Müslümanları rencide etmek, tahkir etmek. Bunlara fırsat vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erbaş, Kocaeli Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, din görevlileriyle bir araya geldi.
Din görevlisinin taşıdığı sorumluluğun, Hazreti Muhammed'den kalan bir emanet olduğunu ve Diyanet İşleri Başkanlığı mensuplarının hayırda koştuğu görüşünü dile getiren Erbaş, "Hepimizin amacı iyiliğin yaygınlaşması, kötülüğün ortadan kalkması için mücadele etmektir" ifadelerini kullandı.
İslamofobiyle ilgili tartışmalara değinen Erbaş, "İslamofobi kavramını uydurmuşlar. İslamofobinin amacı, İslam'la ilgili bazı konuları çarpıtıp Müslümanları rencide etmek, tahkir etmek. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. İslamofobi kavramının ne kadar yanlış kullanıldığını her yerde ifade etmek zorundayız" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı