Son Dakika

Diyanet "öğrenim kredisi haram değildir" dedi

Öğrenim kredisinin caizliği tartışılıyor. "Kredi Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere verdiği öğrenim kredisi haram mıdır?" sorusunu Diyanet İşleri Başkanlığı cevapladı. Detaylar haberimizde...

GÜNDEM 07.12.2021, 10:55
28
Diyanet
Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait Diyanet TV'de "Diyanet'e Soralım" isimli İslami soru ve sorunların cevaplandığı programda Kredi Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere verdiği öğrenim kredisinin caiz olup olmadığı soruldu. 
Bir izleyici mesajla "Kredi Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere verdiği öğrenim kredi haram mıdır?" sorusunu sordu.
Programda soruları yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Din işleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mehmet Fatih Aydın, "Kredi Yurtlar Kurumu'nun öğrencilere verdiği öğrenim kredisi haram mıdır?" sorusuna şu cevabı verdi:
"Kredi Yurtlar Kurumu'nun yani devletin lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine vermiş olduğu kredi haram değildir. Öğrenciler bunu alabilirler. Geri öderken ÜFE diye tarif edilen yani üretici endeksine göre hesaplanarak geri alınır. Devlet burada sadece paranın değer kaybını alır; yoksa öğrencilerden herhangi bir faiz alınmaz. KYK kredisini bu şekilde açıklayabiliriz. Öğrencilerin bu krediyi almasında bir sakınca bulunmamaktadır. Bunu faiz olarak değerlendiremiyoruz."
Diyanet İşleri Başkanlığı öğrenim kredisinin caiz olduğuna yönelik fetva verse de farklı İslami otoriteler ise caiz olmadığı yönünde görüş bildiriyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı