Son Dakika

Diyanet İşleri’den Konya'daki ‘yakışıksız’ sözlere soruşturma

Son dakika... Konya Şehir Hastanesi'nde Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız ifadeler kullanan imam hakkında Diyanet İşleri soruşturma başlattı.

GÜNDEM 08.07.2022, 19:40
4
Diyanet İşleri’den Konya'daki ‘yakışıksız’ sözlere soruşturma
Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya'nın Selçuklu ilçesinde bulunan Kayalar Camisi’nde görev yapan imamın bugün cuma hutbesinde sağlık çalışanlarına yönelik sarf ettiği yakışıksız sözlerinden dolayı soruşturma başlattı.Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
Konya Valiliğinden ‘öldürmez misin, dövmez misin’ sözlerine soruşturma
Söz konusu cami imamı, “Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var. Tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir; daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı, kadın cinayetleri… Televizyonlarda gösterile gösterile kadın cinayetleri çoğaldı. Bu neyi getirir. Sen hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, doktor da dedi ki ‘Bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun. Kimse istemez bir doktor öldürülsün, polisimiz, askerimiz şehit olsun ama devlette devamlılık esastır.” demişti. 
“Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı