Diyarbakır'da ÖSYM'nin YKS kararına tepki

ÖSYM'nin Diyarbakır'da sınav kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle bazı adayları başka illerde sınava alması tepkiyle karşılandı.

GÜNDEM 01.06.2023, 19:40
1
Diyarbakır'da ÖSYM'nin YKS kararına tepki
6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler için sınav yerlerinin başka illere verilmesi kararı büyük bir tepkiye yol açmıştır. Depremde sadece köylerde bulunan 6 okulun zarar gördüğü ve bunlardan 2'si için yıkım kararı alındığı bilinmektedir. Ancak, "kapasite azlığı" gerekçesiyle Diyarbakır'da yaşayan YKS adayları için farklı illerde sınav yerleri belirlenmiştir. Bu durum, yaz aylarının yoğunluğu nedeniyle öğrencilerin İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde uçak rezervasyonu yapmakta zorluk çekmesine sebep olmuştur.
ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi), bu karara tepkiler üzerine depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurmuştur. Ancak, Diyarbakır'a 180 kilometre uzaklıkta olan Şanlıurfa'da ise deprem nedeniyle 63 okulun zarar gördüğü göz önüne alınmasına rağmen, öğrencilerin kendi ilinde sınava girebileceği kararı verilmiştir.
Eğitim sendikaları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, Diyarbakır'daki sorunun çözülmesi için ÖSYM'nin daha etkin bir şekilde harekete geçmesini ve yerel düzeyde çözümler üretmesini talep etmektedir. Öğrencilerin eşit fırsatlara sahip olması ve sınav sürecinde mağduriyet yaşamaması için adil ve hakkaniyetli bir yaklaşımın benimsenmesi önem taşımaktadır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı