Diyarbakır’ın Fethi Anadolu’nun fethini kolaylaştırmıştır

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından her yıl büyük törenlerle anılan Diyarbakır’ın Fethi’nin 1382’nci yılı bu sene online bir şekilde kutlandı.

GÜNDEM 29.05.2021, 04:35
16
Diyarbakır’ın Fethi Anadolu’nun fethini kolaylaştırmıştır
Sosyal medya platformlarından canlı olarak yayınlanan programda AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Diyarbakır’ın Fethi programının önemini dile getirdi.
Yaptığı çeşitli programlar ile milletimizin gönlüne dokunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır’ın fethinin 1382’nci yılını özel bir programla kutladı. Fetih programı salgın nedeniyle online olarak gerçekleştirildi. Fetih şöleni Şevket Uzun’un sunumuyla gerçekleşirken Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, tilavetin ardından selamlaşma konuşmasını AGD Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin yaparken, AGD-MGV Genel Başkanı Salih Turhan programın ana konuşmasını gerçekleştirdi.
AGD tarafından gerçekleştirilen fetih programlarında bir kronolojik bilgi değil hakikati merkeze alan programlar organize ettiklerini kaydeden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, “Rahmetli Erbakan Hoca’mız, hepimize meselelere nasıl bakmamız gerektiğini öğretti. Güncel meselelere boğulmadan, hakikati merkeze alan, Hak-batıl mücadelesini insanımıza nasıl aktarmamız gerektiğini öğreten bir yol haritası ortaya koymuş oldu. Bizler de fethi anlatırken sadece bir kronoloji bilgisiyle değil de, hakikati merkeze alan bir bakışla aktarmanın yol haritasını ortaya koymuş olduk. İşte Diyarbakır’ın Fethi; Mekke’nin Fethi, İstanbul’un Fethi, Kudüs’ün Fethi gibi bizim nesillerden nesillere aktaracağımız, nesillerden nesillere taşıyacağımız çok önemli bir fetih programıdır. Bu fetih sadece bir şehrin, bir toprağın etrafının fethedilmesi değil, Anadolu’nun İslamlaşması açısından çok çok önemli bir fetih olarak karşımıza çıkmış oldu” dedi.
Fetihten önce Bizans yönetiminde olan Diyarbakır’ın zulüm ile yönetildiğini vurgulayan AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, “Diyarbakır, İslam coğrafyasının gözbebeği şehirlerden biridir. Çünkü Hendek Savaşı esnasında Efendimiz (S.A.V.)’in verdiği fetih müjdesi Halife Hz. Ömer’in kutlu emri, Sahabe Halid Bin Velid’in dehası ve Süleyman Bin Halid’in şehadeti, surları aşıp Diyarbakır’a ulaşmış ve Diyarbakır’ın Ulu Camii’nde 1382 yıldır ezanlar hiç susmamıştır. Fetih esnasında 40 kadar sahabe efendimiz Diyarbakır’da şehit olmuştur. Fethinden sonra birçok sahabe Diyarbakır’da kalmıştır. Onların da burada vefat etmesiyle Diyarbakır 500’den fazla sahabeyi bağrına basmış, mübarek bir şehir hüviyeti kazanmıştır. Diyarbakır, sahabenin öğrencisi, Anadolu’nun öğretmenidir. Diyarbakır Fethi’nden önce de peygamberlere ev sahipliği yapmış mübarek bir beldedir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı