Son Dakika

Doğal gaza yüzde 30-35 zam gelebilir

CHP tarafından hazırlanan raporda Türkiye'de doğal gaz olmak üzere enerji fiyatlarına büyük zamların beklendiği belirtildi.

GÜNDEM 23.09.2021, 09:45
9
Doğal gaza yüzde 30-35 zam gelebilir
CHP'nin hazırladığı MYK Raporu'nda artan petrol fiyatlarının orta vadede Türkiye'nin doğal gaz faturasını artırabileceği uyarısı yapıldı.
CHP'nin dikkat çeken raporunda, "Avrupa'daki mevcut yüksek fiyatların devamına bağlı olarak yüzde 30-35'lik bir artış bekleniyor" denildi.
Milliyet gazetesinden Mehtap Gökdemir'in haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın tarafından hazırlanan MYK Raporu'nda, "enerjide küresel ve ulusal krizin kapıda" olduğu belirtilerek, "Artan petrol fiyatları, orta vadede Türkiye'nin doğal gaz faturasını kabartabilir" ifadeleri kullanıldı.
Uluslararası piyasalarda ortaya çıkan enerji fiyatlarındaki artışların, Türkiye'nin olumsuz etkileceğinin kaydediği raporda, şu ifadelere yer verildi:
"Halen Türkiye doğal gaz ithalatının yıllık 36 milyar metreküplük kısmı uzun vadeli kontratlarla yapıyor. Bunlar da petrol ürünlerine endeksli kontratlar. Buradaki fiyatlar, her üç ayda bir geçmiş altı aylık petrol ürünleri fiyatlarını da içeren formüllerle güncelleniyor." 
Ayrıca Türkiye'nin yürürlükteki doğal gaz kontratlarındaki fiyatların önümüzdeki ilk hesaplama döneminin 1 Ekim, bir sonrakinin de 1 Ocak 2022 olduğu belirtilen raporda "Bu yüzden Türkiye'nin gaz alım fiyatlarında yükseliş yaşanacağı kesin görünmektedir... Tahminler, yakın gelecekte Türkiye'nin gaz ithalatı faturasının ciddi şekilde artacağı yönünde. Yüzde 30-35'lik bir artış bekleniyor" denildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı