Doğalgaz desteğinde detaylar açıklandı! Tarih ve miktar verildi...

Doğalgaz desteği ne kadar olacak sorusu cevabını buldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteğinin detaylarını yaptığı açıklamayla duyurdu.

EKONOMİ 15.01.2022, 11:35
12
Doğalgaz desteğinde detaylar açıklandı! Tarih ve miktar verildi...
4 milyon haneye yıllık 450 ile 1150 TL arasında doğalgaz desteği verilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz yardımları detayları hakkında yaptığı açıklamada "Bu ödemeleri mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz." dedi.

Bakan Yanık, doğalgaz desteğinde başvuruların şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemelerin ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacağı bilgisi vermişti. Bir grup muhabirle bir araya gelen Bakan Derya Yanık, doğalgaz desteğinin detaylarını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile çalışmalarda sona gelindiğini söyleyerek, "Isıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapacağımızı ifade etmiştim. Buna göre hane başına yıllık 450 lirayla 1150 lira arası bir destek sağlayacağız. Bu ödemeleri, mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte yapacağız. Burada hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün iki katından fazla bir hane sayısı bu. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı