Doğu Karadeniz'i fırtına vurdu: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Doğu Karadeniz'de şiddetli fırtına etkisini gösterdi. Trabzon'da rüzgarın şiddeti ağaçları kökünden söktü, Rize'de ise apartmanların çatısı park halindeki arabaların üzerine düştü.

ÇEVRE 28.03.2023, 21:30
2
Doğu Karadeniz'i fırtına vurdu: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi
Doğu Karadeniz'de beklenen fırtınalı soğuk hava dalgası, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Trabzon ve Rize'de kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, vatandaşların tedirginliğine neden oldu.
Trabzon'da saat 16.30 sıralarında batı ve kuzeybatı yönünden esen kuvvetli rüzgar, vatandaşların yürümesini zorlaştırdı. Bazı mahallelerde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Erdoğdu Mahallesi'nde kuvvetli rüzgar nedeniyle kökünden kopan bir ağaç yola devrildi. Ağaç, trafik akışını engelleyince ekipler tarafından kesilerek kaldırıldı.
Rize'nin Pazar ilçesinde de fırtına sonucu apartmanın çatısı uçarak park halindeki araçların üzerine düştü. Bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi. AFAD, bölge genelinde yaşanan fırtına ve uyarısı yaparak vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ayrıca, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği hatırlatıldı.
Meteoroloji 11'inci bölge müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgenin kıyı kesimlerinde gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur ve zamanla karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışlarının Rize'nin iç kesimleri ile Artvin çevrelerinde 20 santimetre, Trabzon ve Giresun'un iç kesimleri ile Gümüşhane çevrelerinde ise 20 santimetre ve üzerine ulaşması bekleniyor.
Öte yandan, bölge genelinde yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle Trabzon Valiliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü görevlendirerek gerekli önlemleri almaya başladı. Ekipler, yolların açık kalması için tuzlama çalışmaları yaparken, vatandaşların evlerinde soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:17
Güneş 06:37
Öğle 12:51
İkindi 16:16
Akşam 18:56
Yatsı 20:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı