Doğu Perinçek'in partisi bölündü! Yeni parti kuruldu

Doğu Perinçek'in partisi Vatan Partisi bölündü. Partiden istifa eden isimler yeni parti kurarken kurucu isimler dikkat çekti.

GÜNDEM 07.12.2021, 08:50
6
Doğu Perinçek'in partisi bölündü! Yeni parti kuruldu
Doğu Perinçek'in partisi Vatan Partisi bölündü. Vatan Partisi'nin önde gelen isimleri partiden istifa ederek yeni parti kurdular. Milli Demokratik Devrim Hareketi adı altında çalışmaya başlayan Doğu Perinçek'in eski yol arkadaşları Sosyalist Cumhuriyet Partisi'ni kurduklarını açıkladılar.
Parti kurucularının önemli kısmını Doğu Perinçek'in genel başkanlığındaki Vatan Partisi'nden ayrılanların oluşturduğu yeni partide 68 gençlik hareketinden, işçi ve memur mücadelesinden kişiler, sanatçılar, kadınlar ve gençler de yer aldı.
Yeni partinin kurucuları arasında Perinçek’in yönettiği Aydınlık hareketinin liderlerinden Mehmet Bedri Gültekin, Osman Aydın Şahin, Ömer Şahin'in isimleri dikkat çekti. Vatan Partisi’nde, genel başkan yardımcılıkları, genel sekreterlik ve genel başkan vekilliği gibi önemli görevlerde bulundan Mehmet Bedri Gültekin kurucu listede yer alırken yine Vatan Partisi’nde Merkez Karar Kurulu üyeliği ve İşçi-Sendika Bürosu yöneticiliği, Aydınlık gazetesinde Emek sayfasının köşe yazarlığını yapmış olan Mehmet Akkaya da yer aldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı