Dolar için dikkat! Tunç Şatıroğlu'dan dolar alınır mı sorusuna cevap

Dolar kurunda geri çekilme devam ederken yatırımcılar dolar alınır mı sorusuna ağırlık verdi. Analist Tunç Şatıroğlu dolar kuru için düşüş sinyali vererek dolar ve altın için çarpıcı uyarılar yaptı.

EKONOMİ 24.12.2021, 16:15
18
Dolar için dikkat! Tunç Şatıroğlu'dan dolar alınır mı sorusuna cevap
Dün dolar kuru 11 TL’nin altına indikten sonra bugün yüzde 4’ten fazla yükseliş kaydederek 11,71 TL’ye kadar yükseldi. Dolar kuru üzerinde yaşanan bu yükseliş sonrası Teknik Analiz Uzmanı Tunç Şatıroğlu’ndan güncel dolar kuru yorumu geldi. Piyasaları ve dolar alınır mı diyenleri uyaran Tunç Şatıroğlu dikkat çeken paylaşımlar yaptı. Dolar kuru yanı sıra yatırımcılara sakinlik uyarısı yapan Şatıroğlu, "Bakınız dolarları bozun mevduata geçin dendiği gibi şimdi de altınları bozun kampanyası başlayabilir. Şartlarının ne olduğunu iyi anlamak lazım. Nasıl bu yeni mevduat herkese uygun değilse altın işi de uygun olmayabilir." dedi.
Dolar kuru için yeni müdahale uyarısında bulunan Tunç Şatıroğlu, “Dolar TL'de dikkatli olunmalı. Rezervler eksiyken bile merkez ve kamu bankaları dolar satıyor. Bu noktada yeni müdahaleler gelebilir.” dedi. 
“Öyle sanıyorum ki 12'ye baraj kurulmaya çalışılıyor.” diyen Şatıroğlu, dolar alınır mı sorusuna da, “Son bir aşağı basabilirler bu durumda. Alım için acele edilmemeli.” diye cevap verdi.Altın içinde uyarılarını paylaşan Şatıroğlu, "Bundan sonra sıra fiziki altınlara gelecektir. Sizden bileziklerinizi bozmanızı isteyebilirler. O zaman şu iki soruyu sormalısınız" diyerek şöyle devam etti: 
Sosyal medyadan yapılacak yönlendirmeler konusunda uyaran Tunç Şatıroğlu, “Paniklemeyin, haberlerin kaynağını araştırın. Trol ordularının yaptığı çağrılara ise kayıtsız kalın. Ancak o şekilde servetinizi koruyabilirsiniz. Duygularla değil, bilgiyle hareket edin.” dedi.Yatırımcılara sakinlik uyarısı yapan Tunç Şatıroğlu, "Dün akşamdan beri korkunç bir dezenformasyon atağı olduğunu görüyorum. Pompa fiyatına yansımayan benzin indirimi dahi troller ordusu tarafından sanki bundan sonra benzini ucuza alabilecekmişiz gibi anlatılıyor, propaganda yapılıyor. Bu ortamda yatırımcılar sakin olmalı." ifadelerini kullandı. Tunç Şatıropğlu, uyarılarında şu ifadeleri kullandı:"Propagandayla karışık haberlerin doğruluğunu araştırmadan bir yatırım kararı vermemeli. Maalesef büyük bir kandırmaca var ben de sizin bunlardan zarar görmenizi istemem. Her okuduğunuza, duyduğunuza inanmayın, kaynağını araştırın. Yalandan kim ölmüş mantığıyla yapılan bu hamlelerin giderek artmasını bekliyorum. O yüzden daha da dikkatli olunmalı. Yalanlar ortaya çıkınca bu sefer de "ne olmuş canım benzin fiyatı inmediyse, çok da önemi yok" bağlamında propagandaya devam etmelerini ve saldırıları sıklaştırmalarını bekliyorum. Halbuki enflasyonla mücadelede akaryakıt fiyatlarının düşmeyecek olması büyük sorundur.Sanki dolar artarken piyasayla inatlaşan kendileri değilmiş gibi şimdi de marketleri suçlayarak "enflasyon arttı ama bizim yüzümüzden değil" propagandası yapılmaya çalışılıyor. Oysa bu hayat pahalılığının tamamının tek sorumlusu olduğunu millet biliyor. Trol ordusu marketlerdeki fiyatlar üzerinden saldırarak enflasyonun gerçek müsebbibini beyhude bir savunma gayreti içindedir.Sanal bir gerçeklik yaratılmaya ve bir gecede yüksek enflasyon sorunun artık çözüldüğü propagandası yapılıyor. Bir yalanı yeterince çok tekrarlarsanız herkes inanır mantığı ile gerçekleri örtemeyeceklerini biliyorlar ama o arada siz yatırımcılar paniklerseniz kazanacaklar. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyorlar. Bundan sonra şunu yapın bunu yapmayın şeklinde kampanayalar başlatabilirler. Şunları yapanlar kazandı, bunlar kaybetti gibi propaganda çalışmaları yapabilirler. Bunların hepsi siz istedikleri amaca hizmet için kullanmaktır. Paniklemeyin, haberlerin kaynağını araştırın. Trol ordularının yaptığı çağrılara ise kayıtsız kalın. Ancak o şekilde servetinizi koruyabilirsiniz. Duygularla değil, bilgiyle hareket edin."Editörün Notu: Haberde yer alan ifadeler yorumcunun kendi görüşlerini yansıtır. Haber, yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz.
1 - "Ben bu bileziği bozdum parayı size verdim, sonra ben bu parayı geri aldığımda aynı bileziği alabilecek miyim?
2 - Bileziği aldıktan sonra üzerine de bir kazanç kalacak mı?
Burada sizden bir şey talep ediliyor. Siz kendi isteğinizle kuyumcuya gidip işçilik farkından feragat ederek bileziği bozmuyorsunuz. O yüzden işçilik farkı da yatırımcıya ödenmeli. Hem işçilik farkı vermem hem de bileziğini boz denirse dinlemeyin.
Bundan başka sizden Cumhuriyet altını talep edilirse şöyle deyin:
Ben 5 tane çeyrek verince yine 5 tane çeyrek alabilecek miyim, üzerinde bir şey kalacak mı?
Eğer sistem bu şekilde işlemiyorsa zarar edersiniz. Baştan söylemiş olayım. Sonra yine muhalefet etti denmesin.
Bakınız dolarları bozun mevduata geçin dendiği gibi şimdi de altınları bozun kampanyası başlayabilir. Şartlarının ne olduğunu iyi anlamak lazım. Nasıl bu yeni mevduat herkese uygun değilse altın işi de uygun olmayabilir."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı