Dolar için kritik tahmin! Küresel riskler kur artışına neden olabilir

Ekonomistler ABD Merkez Bankasının para politikasını sıkılaştıracağını bununda döviz kurlarında artışa neden olacağına dikkat çekiyor.

EKONOMİ 13.08.2022, 18:10
3
Dolar için kritik tahmin! Küresel riskler kur artışına neden olabilir
Küresel krizler tetikleniyor, döviz kurları yükseliyor.
Ekonomistler, ABD Merkez Bankası'nın daha fazla sıkılaşacağını ve Avrupa'daki zayıf görünüm nedeniyle uluslararası para piyasalarında gerileyen doların, artan siyasi ve ekonomik risklerle yeniden yükselişe geçebileceği düşünülüyor..
Doların bazı gelişmiş ve gelişen paralar karşısındaki seyrini izleyen dolar endeksi 14 Temmuz'daki zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 3,5 düştü. ABD'de bu hafta açıklanan ve tahminlerden düşük gelen enflasyon verisi de dolardaki düşüşü hızlandırdı. Ancak bazı gözlemciler, dolarda düşüşün devam edeceği konusunda emin değil.
Bank of Montreal Küresel Döviz Stratejileri Müdürü Greg Anderson "Resesyon endişelerinin bittiğine ikna olmadım. Gelecek 3 ayda bu endişeleri yeniden gündeme getirecek bazı şoklar görebiliriz, bu durumda dolar endeksinde yeni zirve de test edilebilir" yorumunu yaptı.
Nomura International Döviz Stratejisti Jordan Rochester ise, Avrupa'da kışın yaşanabilecek enerji sıkıntısı, olası gıda krizi ve resesyon etkileriyle Euro'nun dolar karşısında zayıf seyrini sürdüreceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı