Dolar kuru için alım fırsatı var mı? Selçuk Geçer'den flaş uyarılar

Dolar kuru dün yapılan ‘örtülü faiz’ hamlesiyle geri çekildi. Dolar kuru için yorumda bulunan ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru için çağrıda bulunup uyarılarını sürdürdü.

EKONOMİ 21.12.2021, 10:50
7
Dolar kuru için alım fırsatı var mı? Selçuk Geçer'den flaş uyarılar
Dolar kuru için alım fırsatı var mı sorusu dolar kuru sert çakılınca daha da merak edilir oldu. 18,50 TL’lerden olan dolar kuru dün akşam saatlerinden itibaren geri çekilmeye başladı. Dolar kuru güne 11 TL seviyelerinde başladı. Vatandaşlar ise dolar kuru neden düşüyor konusunu daha da merak ediyor. Peki, dolar kuru bundan sonra ne olacak? Dolar daha da düşecek mi? Ekonomist Selçuk Geçer güncel dolar kuru yorumu yapmaya devam ediyor. Geçer, doların düşmesiyle ekonomi düzelecekse dolar kurunun düşmesini savundu. Zamlara dikkat çeken Geçer, “Bırakın doları da şu zamları geri çekin önce.” dedi. 

Dolar kuru saat 09.50 itibarıyla 11.90 TL’den seyrediyor. Erdoğan’ın yaptığı dövize endeksli Türk Lirası mevduatı açıklaması dolar kurunun geriye çekilmesine neden oldu. Ekonomistler ise yapılan bu hamlenin ‘örtülü faiz’ olduğunu söylüyor. Vatandaşlar Türk Lirası cinsinden yatırımlarının karşılığında vade sonunda oluşabilecek dolar kurundaki fark/zarar hazine tarafından karşılanmış olacak.

Dolar kurunda alım fırsatı var mı? sorusuna cevap veren ekonomist Selçuk Geçer, “Dolar, sığ piyasada, olmayan parayla, yüzde 40 düşürülüp, vatandaş keriz yerine konulmuşsa bu elbette bir alım fırsatıdır… Durmuş Yılmaz yalan mı söylemiş?” diye söyledi.

Selçuk Geçer şöyle devam etti:
“Dolar düşünce ekonomi düzelecekse, düşsün elbet… Peki, yapılan fahiş zamlar ne olacak? Bırakın doları da şu zamları geri çekin önce!
Dün Londra piyasasına ilk dakikalarda bir gol atıp zafer turu atanlar, sonra yedikleri 10 golü çabuk unuttular. Bugün vatandaşa gol atıp zafer turu atanlar yarın 10 gol daha yemezler umarım.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı