Dolar kuru Sözcü'yü de vurdu! Kapatmak durumunda kaldı

Dolar kurunun hızlı yükselişi basın sektörünü de vurdu. Sözcü Hafta Sonu eki dolar kuruyla birlikte girdi maliyetlerinin de artmasıyla, kapanma kararı aldı. 

EKONOMİ 19.11.2021, 11:55
8
Dolar kuru Sözcü'yü de vurdu! Kapatmak durumunda kaldı
Merkez Bankası’nın 100 baz puanlık faiz kararı öncesinde 10 TL’yi geçen dolar kuru, karar sonrası 11 TL’yi geçerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar kuru sadece 3 günde 10 TL seviyesinde kapanış yaptı. Dolarda yaşanan son gelişmelerle TL’de tarihi kayıplar yaşandı. Ekonomistler, girdi maliyetlerinde artışların devam edeceğini ve  piyasaları daha zor günlerin beklediğini belirtiyor.
Dolar kuru artışı basın sektörünü de derinden etkiliyor. Kağıdın 1. hamuru dolar kuru ile kuşet kağıt ise euro kuruna bağlı olarak işlem görüyor. Sözcü gazetesinin hafta sonu eki “Sözcü Hafta Sonu” dolar kuruyla birlikte girdi maliyetlerinin de artmasıyla, kapanma kararı aldı. 
Kapanma haberini, Sözcü bünyesinde çıkarılan Korkusuz gazetesinin yazarı Barış Yarkadaş, kişisel sosyal medya platformu Twitter hesabından duyurdu.
Yarkadaş, şu ifadeleri paylaştı:
“AKP - MHP ortaklığının beceriksiz, iş bilmez ve umursamaz tavrı, SÖZCÜ HAFTA SONU’nu vurdu. Dövizin fırlaması, TL’nin ise değer kaybetmesi yüzünden kurlar maliyetleri artırınca, SÖZCÜ HAFTA SONU Gazetesi, yayın hayatına son verdi. AKP ve MHP üç beş rantiyer için yıkarak gidiyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:02
Güneş 06:23
Öğle 12:49
İkindi 16:19
Akşam 19:04
Yatsı 20:20
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı