Dolar kurunda ipler bugün kopuyor mu? İki isimden dolar kuru tahmini

Dolar kuru kritik seviyelerde başladı. TCMB'nin müdahalesi sonrası dolar kuru bir miktar geri çekilse de dolar kuru 13,80 seviyelerine geldi. İki isim bugüne dikkat çekerek dolar kuru tahmini yaptı.

EKONOMİ 07.12.2021, 10:10
14
Dolar kurunda ipler bugün kopuyor mu? İki isimden dolar kuru tahmini
Dolar kuru güne kritik seviyelerde başladı. Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası dolar satarak doğrudan piyasalara iki kez müdahale etmesiyle dolar kuru 13,90 TL seviyelerine kadar çekilmişti. Dolar kuru 7 aralık gününde 13,72 seviyelerinden hareket ediyor. Türk Lirası’ndaki değer kaybı devam ederken ekonomistler ve teknik analiz uzmanları tahminlerini sürdürüyor.
TL üzerindeki baskı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki günlük ziyaret için dün Katar’a adım attı. Ziyaret öncesi konuşan Erdoğan, Katar ile anlaşmalar imzalayacaklarını söyledi. Bugün temasları devam edecek olan Erdoğan’ın açıklamaları merak konusu. İktisatçı yazar Mustafa Sönmez, dolar kuru için bugüne işaret ederek dolar kuru tahmininde bulunmaya devam etti.

30 Kasım’da yaptığı değerlendirmede, “BAE dövizi oyalamada fazla işe yaramadı. 13 TL basamağına yerleşti. 7 Aralık’ta dolar ya 14 TL’dir ya 15 TL…” diyen Sönmez, dolar kuru için yorumunu sürdürdü. Mustafa Sönmez, sosyal medya platformu Twitter hesabından, “Söz uçar yazı kalır. 30 Kasım’da 13 TL ye çıkan doların kısa zamanda, 7 Aralık’ta 14 TL ye ulaşacağını yazmışım. Yarın 7 Aralık, göreceğiz.” diye paylaşımda bulundu.

Ekonomist yazar Remzi Özdemir ise BAE'den ve Katar'dan Türkiye'ye gelecek olan para var mı yok mu, gelecekse doları düşürecek mi sorularına cevap verdi. Dolar kuru için kritik değerlendirmelerde bulunan Remzi Özdemir, “Türkiye ciddi anlamda döviz sıkıntı çeken bir ülke. Böyle olunca hükümet suya düşen yılana sarılması gibi. Etrafındaki ülkelere sarılıyor. Bugüne kadar düşman ilan ettiğimiz BAE ile barıştık. Yatırım için anlaşmalar yapmaya başladı. Cumhurbaşkanı’nın Katar ziyareti. Erdoğan Katar’a gidiyor; Katar’dan para geliyor. Katar sermayesi sınırsız bir sermaya değil. Erdoğan’ın Katar ziyareti hiçbir zaman dolara büyük bir darbe vurmadı. İktidarın zaten doları düşürme kaygısı yok.” dedi.
“Banka aldılar. Hazır, kurulu. Katar’ın Türkiye’de yeniden bir fabrika ve tesis kurma düşüncesi olmadığı sürece oradan gelecek paranın bize bir hayrı yok. Kesinlikle yok. Dövizde Katar’dan gelecek bir paranın olmadığını düşünüyorum. Katar’da nereye kadar. Tamam elinde para var. Nereye sokacak, gelecek banka hissesi mi alacak tekrar. THY’mi satacak Türkiye, Katar’a… Hastaneleri mi satacak. Katar artık Türkiye’de yatırım yapacak seviyede değil. Bu kadar yani… O yüzden kimse Katar’dan medet ummamalı. Ben doların kesinlikle Katar’dan olası bir parayla düşeceğini inanmıyorum. Çünkü açık o kadar büyük ki… Yani bu politik bir hamle.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı