Son Dakika

Dolar oyununu ifşa etmişti! Selçuk Geçer'den kritik konut paylaşımı

Ekonomist Selçuk Geçer konut fiyatlarına ilişkin dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Ekonomist Geçer, konut fiyatlarının rekor oranda zamlandığını vurguladı.

EKONOMİ 18.01.2022, 21:35
8
Dolar oyununu ifşa etmişti! Selçuk Geçer'den kritik konut paylaşımı
Dikkat çeken dolar ve altın yorumları ile gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer son dönemlerde fahiş oranda zamlanan konut fiyatlarına değiniyor. Selçuk Geçer yaptığı son paylaşımda konut fiyatlarının rekor oranda zamlandığına dikkat çekti. 
Geçer yaptığı paylaşımda ''Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayına ilişkin konut fiyat endeksini yayımladı. Buna göre Kasım'da konut fiyatlarında yıllık artış yüzde 50,5 ile yeni rekor seviyeye yükseldi.'' ifadelerini kullandı.
Selçuk Geçer daha önce yaptığı analizde bir kaç ay önce 1 milyon TL'den satılan konut fiyatlarının kısa süre önce aniden yükselerek 2.5 milyon liradan satıldığına dikkat çekmişti. Geçer, konut fiyatlarının bir kaç ay içerisinde 1.5 milyon TL değer kazanmasının sağlıklı olmadığına dikkat çekmişti
Selçuk Geçer dolar kurunun önce 8 liradan 18 liraya fırladığını ardından 10 liraya çekildiğini ve 13 liraya kadar yükseldiğini belirtmişti. Böyle olan takdirde konut fiyatlarının bir miktar yüksele bileceğini ancak %150 gibi zammın ancak konut fiyatlarının dolar kurunun çok üstünde hesaplanacağı takdirde ortaya çıkacağına değinmişti. Selçuk Geçer zamlara baktığında konut fiyatlarının 25-28 lira bandında sabitlendiğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı