Son Dakika

Dolar son dakika... Erdoğan konuştu, dolar kuru 14 TL'yi geçti

Dolar kuru son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT1 ortak yayınındaki açıklamaları sırasında dolar kuru 14 TL'yi geçerek yepyeni bir rekora imza attı. Dolar kuru piyasaları yangına çevirdi..

EKONOMİ 30.11.2021, 23:35
37
Dolar son dakika... Erdoğan konuştu, dolar kuru 14 TL'yi geçti
Dolar kuru son dakika gelişmesi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1 ortak canlı yayında yaptığı konuşmasında, dolar kuru yeni rekor kırdı. Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik olarak iyi olduğunu belirttiği sıralarda dolar kuru 14,01 TL'yi yepyeni bir rekor kırdı. Erdoğan, “Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz.” dedi. Erdoğan'ın konuşması öncesi dolar kuru 13,30 TL seviyelerinde işlem görüyordu... 
Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şunlar oldu:
Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Buna inanıyorum.
Zengini zengin yapan model faizciliktir. Zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapar. Türkiye ne zaman yüksek faiz kıskacından çıkmak için adım atmışsa döviz kuru üzerinden manipülatif baskıyla karşı karşıya kalmıştır.
Ülkemizin bu konuda cendereye sokulmak istenmesi bizim tarafımızdan önlenmiştir. Bu spekülasyonu ancak biz engelleriz. Kısa vadeli olarak ülkeye giren küresel fonlar var; yani sıcak para diyoruz. Bu sıcak para Döviz kurunu geçici olarak düşürebilir. Ama bizim için ideal değildir. Bir süre sonra kur yükselir. Sürekli tekrarlanan bu süreç ülkenin kaynaklarını küresel sermayeye aktaran, ekonomiyi bağımlı hale getiren kısır döndü. Şu anda bunu yaşıyoruz aslında. Kur-faiz-enflasyon sarmalında yaşamayacağız. Yatırımı, üretimi engellemelerine müsaade etmeyeceğiz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı