Dolar tahmini hiç şaşmayan Remzi Özdemir'den flaş tahmin: Dolar uçacak

Piyasalarda dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çok sayıda uzman Ağustos ayında döviz kurlarında yükseliş beklerken tam aksi bir durum yaşanıyor.

GÜNDEM 02.08.2021, 20:55
20
Dolar tahmini hiç şaşmayan Remzi Özdemir'den flaş tahmin: Dolar uçacak
Dolar ve Euro uzun zaman sonra düşüşe geçti. Dolar kuru 8.35’e kadar inerken Euro da aylar sonra 10’un altını gördü. Piyasalarda bu durum yaşanırken Yeniçağ yazarlarından Remzi Özdemir’den dikkat çeken kur tahmini geldi. Yeniçağ Youtube kanalında konuk olan Özdemir şu ifadeleri kullandı:
Öncelikle bugün gerçekten ciddi anlamda yüzde bir varan bir düşüş var. Normal şartlarda ülkede bu kadar kargaşa varken orman yangınları varken doların böyle düşmesi ve dahası ekonomimizin durumu ortadayken, yarın açıklanacak olan bir enflasyon rakamı varken dolar neden düşüyor?
Doların düşüş farklı nedenlerden dolayı. IMF’den mali yardım gelecek. Yaklaşık 6 milyar dolar gibi oldukça ciddi bir para. Para kasası eksi 40 milyar dolar olan bir ülkenin ekonomisine en azından kısa bir süre rahat nefes aldıracak para. Avrupa’dan göçmenlerle ilgili gelecek bir para var. Amerika ile yapılan pazarlıklara bakın. NATO toplantısında Biden Erdoğan’la bir araya geldi. Orada bir anlaşmaya varıldığı söyleniyor. NATO zirvesinden sonra Türkiye'ye bir para girişi var, çok büyük para girişimi hayır çok büyük para giriş yok. Ancak sistematik bir şekilde doları frenleyen bir giriş var.
Remzi Özdemir, Türkiye’ye para girişinin kesilmesi halinde dolar kurunun tekrar yükselişe geçeceğinin altını çizdi. ‘’ Merkez Bankası'nın ne yapacağı önemli bunun içinde para kurulu toplantısı çok önemli. Merkez Bankası'nın eksi 40 milyar kasası var. Türkiye'ye ciddi anlamda bir fon girişi yok çünkü yapısal reformlar yapılmamış.
Özdemir ''Dolar dokuz buçuğu çok rahat görecek. Ancak bu rakamı şu an görmeyecektir, çünkü şu an Türkiye'de bir senaryo var. Özellikle politik gelişmeler var. Ve şu andaki düşüşünde nedeni ekonomik değil tamamen politik nedenler. İşte bu sebepten dolayı ne zaman 9.30 göreceğiz derseniz biraz daha zamanı var. Bunun içinde mutlak suretle siyasi gelişmelerin takip edilmesi lazım.'' dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:47
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:27
Yatsı 20:49
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı