Dolar tahminleri hiç yanılmayan Remzi Özdemir'den kritik kur tahmini

Dolar kurunda yukarı doğru hareketlilik yeniden başladı. Hafta sonuna doğru dolar kuru 8.60'ları gördü. Ekonomi yazarı Remzi Özdemir'den kura ilişkin dikkat çeken bir yorum geldi.

EKONOMİ 18.09.2021, 20:00
4
Dolar tahminleri hiç yanılmayan Remzi Özdemir'den kritik kur tahmini
Dolar kurunda bir süredir düşüş devam ediyordu. Geçtiğimiz aylarda rekor kıran dolar kuru 8.80'leri görmüştü. Ardından yaz döneminde yurt dışından Türkiye'ye sıcak para girmeye başladı. Sıcak paranın girmesi dolar kurunun düşmesine neden oldu.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası'nın faizleri indirmesini istemişti. Erdoğan katıldığı bir canlı yayında ''Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz. Yüksek faiz yok. Yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir. Düşük faiz düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır. Ağustos’ta düşük enflasyona geçeceğiz.'' demişti. Ancak buna rağmen Merkez Bankası geçtiğimiz faiz indirimine gitmedi. Bu durumda dolar kurunun düşmesine neden oldu. 23 Eylül'de yapılacak Merkez Bankası PPK toplantısında faiz yükselteceği uzmanlarca tahmin ediliyor 

Bir Youtube yayınına katılan Özdemir dolarda yaşanan son yükselişlere değindi. Özdemi yükselişle ilgili ''Tüm işaretleri Türk lirasını zayıflayacağım yönündeydi. En büyük beklentimiz de Merkez Bankasındandı, şimdi dolarda bir hareket görüyoruz Şu anda dolar 8.60'ın yukarısını gördüç 86 100 Aslında teknik analizlere. Aslında dolar yükselmiyor Türk Lirası zayıflıyor. Biz işimiz dolarla değil Türk Lirasıyla Türk Lirası değer yitiriyor. Türk Lirası değer kaybetmesinin nedeni yabancılar. Yabancı satışları var, piyasada çok ciddi anlamda borsaya da geldi. Türk tahvillerine de geldi hazine tahvili ne de geldi kısacası her yerden Türkiye'nin görünümünü bozan bir çıkış var. İşte bu nedenle doğal olarak tahlil satan yabancı dönüp dolar almaya başladı. Ne kadarlık bir tahlil sattılar onu kesin net rakam olarak bilmiyoruz ama bilinen bir şey var ki şu anda dolara olan bir talep çok fazla.

Remzi Özdemir faiz indirimi ile ilgili ''Merkez Bankası'nın faiz indirimesine kesin gözüyle bakılıyor. Evet yeni
bir indirim olacak'' ifadelerini kullandı.

Ünlü yazar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'^ye yapacağı ziyarete de değindi. ''Erdoğan
Birleşmiş Milletler genel Kurulu'na katılmak üzere ayın 19'unda Amerika'ya gidiyor. Normal şartlarda Amerika'ya
iiderleri çağırmadılar yani panemi nedeniyle fazla iider gelmesin dediler ve Avrupa Birliği de bunun mümkün
olduğunca az heyetle temsil ediyor. Ama Türkiye'ye bakıyoruz Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan katılacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte geniş bir heyet katılacak. Şimdi burada acaba şunu düşünüyoruz Amerika'da bir problem var da Erdoğan o problemi çözmeye mi gidiyor? Erdoğan buraya neden çıkartma yapılıyor aslında şu anda piyasaların bilmediği ancak yabancıların bildiği bir panik havası var işte bu da doları 8.60'ın üzerine attı.''

Özdemir son gelişmelerin TL'yi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. ''Türk Lirası açısından önümüzdeki günler çok iyi günler değil yakından takip etmek lazım.'' dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı