Dolar TL kuru vurdu! Araba fiyatları için mayıs ayında zama hazır olun

Araba fiyatları Türkiye'de yeniden sıçraya dolar TL kuru bir zamla daha karşı karşıya... Mayıs ayında otomobil fiyatları yüzde 3 oranında zamlanacak. İşte araba fiyatları piyasasında olacaklar...

EKONOMİ 24.04.2023, 11:00
2
Dolar TL kuru vurdu! Araba fiyatları için mayıs ayında zama hazır olun
Dolar kuru artışı nedeniyle otomobil fiyatları için zam kapısı aralandı. Araba fiyatları mayıs ayında artan dolar kuru nedeniyle yüzde 3 oranında zam görmesi bekleniyor. İkinci el araba fiyatları artmaya başladı.
Türkiye’de dolar TL kuru yeniden bir atakla sıçradı. Ekonomim'den Aysel Yücel’e konuşan marka temsilcileri, kur artışını mayıs ayında fiyatlara yansıtmaya başlayacaklarını söyledi.
Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini yapan Gülan Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan da araba fiyatları artışları için gelecek haftaya işaret işaret etti.
Gülan, şunları söyledi:
Otomerkezi CEO’su Muhammed Ali Karakaş, ikinci el piyasasına dair şunları söyledi:
“Markalar henüz kur artışını fiyatlara yansıtmadı. Ancak bir yandan kur artarken bir yandan piyasada para bulmanın maliyeti de arttı. Fiyatlara yansıyacaktır. Markaların yüzde 2 ila yüzde 3 arasında zam yapacağını öngörüyoruz. Olağan dışı bir baskı olmadıkça markaların kur artışını fiyatlara yansıtmak için mayısı bekleyeceğini tahmin ediyoruz. Seçim öncesi temkinli zam yapacaklarını ve otomobil fiyatlarının haftaya yaklaşık yüzde 3 oranında artacağını öngörüyoruz. Zaten markalarda fazla stok da yok.”
“Kur, faiz ve enflasyon üçgeninde tüketiciler yatırım aracı olarak otomobili tercih etmeye devam ederken, seçim belirsizliğinin etkisiyle fiyatlarda yukarı doğru bir seyir var. İlk 3 ayda artış yüzde 15 seviyesinde. Zira tüketici seçim sonrasında kurun yüzde 15 artacağını düşünüyor ve ÖTV vaatleri de etkisiz kalıyor. Enflasyon, kur ve faiz üçgeninin seyri fiyatları da etkileyecek.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı