Dolar ve gram altını pas geçti: İslam Memiş'ten son tavsiye

Dolar ve altında yaşanan ani ataklar yatırımcıyı korkuturken piyasa analisti İslam Memiş yeni yatırımın adresini gösterdi.

EKONOMİ 13.05.2022, 11:00
2
Dolar ve gram altını pas geçti: İslam Memiş'ten son tavsiye
Türkiye'de doların peş peşe rekor kırdığı bir dönemde piyasa analisti İslam Memiş'ten ezber bozan açıklama geldi. 
Piyasa Uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir Televizyon kanalında döviz, altın ve ons altın için önemli analizlerde bulundu.

Piyasalardaki baskılanmaya dikkat çeken Memiş, altın ve dolar biriktirenler için korkutan bir uyarıda bulundu.
Döviz yerine değer kaybeden emtiaların alımının daha karlı olacağını belirten Ben olsam döviz biriktirmem yorumunda bulundu.
Piyasalardaki baskılanmaya değinen Memiş, şunları kaydetti:
"Birkaç aydır döviz tarafına kayanlar yine arttı. Önümüzdeki aylarda yine kur tarafında atak olma ihtimalini yüksek görüyorum. FED'in faiz artırımı sürecek, dolar tarafından bir değer artışı söz konusu olabilir. Her şeyin maliyeti dolar kaynaklı olduğu için herkesi ilgilendiriyor. Dövizi yatırım aracı olarak kullanmalı mı? Bu kişilerin eğitim, gelirine göre çeşitlilik gösteriyor. Ben olsam TL'm olsa döviz biriktirmem. Benim tam tersim düşünen vatandaşların ise döviz biriktiriyorsa, dövizi çeşitlendirmesi gerekiyor''
Doların endeksi 88'den 104 seviyesine kadar yükseldiğini belirten Memiş, ''ABD'de enflasyon bir tık geriledi ama doların artışı sürdü. Dolar karşısında ise bazı para birimleri aşırı değer kaybetti. Sterlin ve euro paritede kaybettiler. Bunlar da dolar gibi döviz. 1.37'den 1.23'e gerilemiş bir sterlin ve 1.12'den 1.05'e gerilemiş bir euro karşımızda. Değeri artmış bir şeyi mi satın alırsınız, yoksa değeri azalmış bir şeyi mi." ifadelerini kullandı.

Altında anormalliğin olduğunu belirten Memiş, gram altın altın yerine gümüşü önerdi.
Gümüşte ciddi yükselişlerine olacağını ifade eden Memiş "Gram altın alamıyorsanız gram gümüş biriktirebilirsiniz. Her ay 3-5 gram kenara koyulabilir. Çin, ABD ve Avrupalı şirketler gümüş stokluyor. Gümüş öyle bir noktaya gelecek ki, akla hayale gelmeyecek rakamlarla karşı karşıya kalacağız. Gümüş konusunda farkındalığı olmayan vatandaşlarımız varsa bence gümüşü ihmal etmemeli." ded

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı