Dolarda dikkat! İslam Memiş dolar kurunda adeta ölüm tarihini açıkladı

Dolar kuru 18 TL'ye dayanmışken İslam Memiş'ten çok çarpıcı bir dolar yorumu geldi. Finans Uzmanı İslam Memiş dolar kurunda adeta ölüm tarihini açıkladı ve dolar tahmini yaptı. İşte dolar yorumu...

EKONOMİ 27.07.2022, 13:55
5
Dolarda dikkat! İslam Memiş dolar kurunda adeta ölüm tarihini açıkladı
Finans Uzmanı İslam Memiş bayram sonrası adeta gaza basan dolar kuru için yatırımcısına ve dolar almalı mı diyen vatandaşları uyardı. Dolar kuru şu dakikalarda 17,89 TL bandında işlem gördüğünü belirtelim.
İslam Memiş son dolar kuru değerlendirmesinde doların sonunun iyi gözükmediğine dikkat çekerek adeta doların ölüm tarihini açıkladı. FED’in bu akşam açıklayacağı faiz kararına dikkat çeken İslam Memiş, bugün ve yarın piyasaların geniş bant aralığında dalgalanabileceğini söyledi.
Dolar kurunun yeterince yükseldiğine dikkat çeken İslam Memiş, “Korku ve panik ile işlem yapmamalı.” diyerek dolar kurunda kısa vadede ‘kazanç görmediğini’ değerlendirdi.

Elimizde TL ile ne yapmalı sorusuna da açıklıkla cevap veren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Elimdeki dolar ile parite işlemi ile altın, gümüş, euro, sterline yönetim ona varım. TL ile bir şey alsam olur mu? Bir sonra ki treni beklemekte fayda var….” dedi.

Dolar kurunun yükselişi dikkati çekerken öte yandan vatandaşlar dolar satsak mı beklesek mi diye de merak ediyor.

Bilindiği üzere dolar kurunun bu denli değer kazanması vatandaşlar tarafında ‘dolar alın’ gibi bir algı oluşturuyor. Dolar yorumu ve altın yorumu ile öne çıkan İslam Memiş de dolar kurundaki şu anki rüzgarın 2023'te tersine dönebileceğini belirtiyor.
Eylül ayında Avrupa bir enerji krizine de sık sık işaret eden İslam Memiş dolar kurundaki bu rakamların da gerçek değeri olmadığını haliyle yatırımcıya en fazla kaybettirecek para biriminin dolar olacağını vurguluyor. Euro’daki getirinin dolar kurundan daha fazla olduğunu savunan İslam Memiş, korkuyla insanları dolara yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi.
İslam Memiş, 2023 yılında FED tarafından ciddi faiz indirimleri gelebileceğini de belirtti.

İslam Memiş haftaya yükselişle başlayan gram altının dolar kurundan aldığı destekle bu seviyelere geldiğini ifade etti. Memiş, dolar 18 TL olur mu sorusuna da, kritik seviyenin 17,80 TL olduğunu söyleyerek, bu seviyenin kırılması halinde 18 TL rakamından bahsedileceğini de söylemişti. Dolar kuru da şu dakikalarda 17,89 TL bandında işlem görüyor.
İslam Memiş 17-18 TL aralığından da dolar alınmamasını tavsiye etti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı