Dolarda endişeli tahmin... 'Esas şenlik' deyip dolar kuru fiyatı verdi

Dolar kurunda sert hareketlilik sürüyor. Piyasalar kilitlendi. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru rekoru sonrası endişeli bir yorumda bulundu. Zelyut, dolar kuru için 17 TL rakamını verdi.

EKONOMİ 24.11.2021, 14:50
11
Dolarda endişeli tahmin... 'Esas şenlik' deyip dolar kuru fiyatı verdi
Dolar neden artıyor? Dolar kuru nerede duracak? Bu seviyede dolar alınır mı? soruları bugünlerde sık sık soruluyor. Dolar kuru dün 13 TL seviyesinin üstünü görerek rekor kırmıştı. Dolar kuru yeni güne yükseliş eğilimiyle başladı. Çarşamba günü de 13 TL üstüne çıkan dolar kuru şu dakikalarda 12,40’a kadar geriledi. Euro/TL de ise bugün en yüksek 14,80'i gördü. Dolar/TL'de 1 aylık ima edilen oynaklık ise yüzde 50 seviyesinin üzerinde bulunuyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut ve Remzi Özdemir’den dolar kuru değerlendirmesi geldi. 
Dolar kuru rekor üstüne rekor tazelerken piyasalar ise bu durum karşısında sürekli endişeli hali devam ediyor. Yatırımcılar, iş verenler dolar borcu olanlar “Dolar nereye kadar yükselecek? Dolar neden yükseliyor?” sorularını çoğalttı. Youtube kanalında, “Korkunç bir enflasyon dalgası geliyor” diyen ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru için çarpıcı ifadeler kullandı. Zelyut, “Esas şenlik Amerika Merkez Bankası FED. FED faizi 2022’de faizi artırdığında dolar kurunda 17 plus diyeceğiz. Bunu durduracak tek bir şey var. Akıllı uslu ekonomi politikaları… Yandaşlara 5 maaş değil, ihaleler değil. Ayağını yorganına göre uzatarak kaynakları yönetmek lazım. Bunları yapmazsak eğer 17 plus bizim kapımızı çalacak. Bu bir yatırım tavsiyesi değil.” dedi. Ekonomist Remzi Özdemir ise dolar kuru hakkında, AK Parti ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası yönetimini eleştirerek, “Tarih bunları belki yasal olarak yargılamasa bile insanların vicdanında yargılayacak. Enkazın vebalini taşıyacaklar. Kamuoyu vicdanına bırakıyoruz.” ifadelerini kullandı.TL'nin dolar kuru ve euro kuru karşında hızlı şekilde değer kaybetmesinin ardından dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmüştü. TCMB tarafından yapılan açıklamada, bankanın dalgalı kur rejimi altında kur seviyesi taahhüdü olmadığı vurgulandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı