Dolarda kasırga kapıda! Dünyaca ünlü bankadan çılgın dolar tahmini

Fransız Credit Agricole Bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimine gidebileceği değerlendirmesinde bulunarak dikkat çeken dolar tahmininde bulundu.

EKONOMİ 16.09.2021, 19:25
14
Dolarda kasırga kapıda! Dünyaca ünlü bankadan çılgın dolar tahmini
Dolar fiyatları güne  8,43 TL seviyesinde 'merhaba' dedi. Gün içerisinde hızlı ivme yakalayarak 8,51 TL seviyesinden günü kapattı. Dolar ne olacak sorusunun cevabı yatırımcı için daha fazla önem arz ediyor. Merkez Bankası’nın 23 Eylül’deki para kurulu toplantısında faiz kararı çıkacak. Piyasalar bir yandan buna odaklanırken diğer yandan dolar kuru için hamlelerini yapıyor.
Fransız Credit Agricole Bankası Gelişen Piyasalar Araştırma Müdürü Sebastien Barbe, Türk Lirasındaki tehlikeye dikkat çekerek “Buradaki risk ise erkenden gelebilecek büyük bir faiz indirimi” dedi. Barbe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dördüncü çeyrekten itibaren kademeli bir faiz indirimine başlamasının temel senaryoları olduğunu açıkladı.
Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska, artan enflasyonun TCMB’nin faiz indirimi yapma ihtimalini azaltarak kısa vadede TL için pozitif olabileceğini ve bu pozitifliğin tamamen carry trade’den kaynaklandığını ifade etmişti. 
“Daha önceki dönemlere baktığımızda artan enflasyon ekonomi için kötü olsa da faiz indirimi ihtimalini sınırladığı için kısa vadede TL için pozitif. TCMB faizleri indiremez, yabancı pozisyonları hafif, carry yüksek ve değerleme hala ucuz gözülüyor” diyen Wietoska, TL’nin yüksek carry trade fırsatından yararlanarak iyi bir yaz geçireceğini ama yılın geri kalanında zayıflamaya devam ederek 9,00 seviyesinin üzerine çıkabileceği değerlendirmesinde bulunarak dolar yatırımcısını uyarmıştı. 
Banka sonrasında Türk lirasının değer kazanmasıyla beraber zarar-kes seviyesine ulaştıklarını belirterek, Eylül ayı başında Türk lirasıyla ilgili tavsiyelerini geri çektiklerini söylemişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı