Döner sermayede adalet sağlanmalı

2 Ağustos’ta başlayacak toplu sözleşme öncesi basın toplantısı düzenleyen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, toplu sözleşme masasına sunacakları taleplerini açıkladı. 

GÜNDEM 30.07.2021, 04:35
8
Döner sermayede adalet sağlanmalı
 Durmuş, sağlık çalışanlarının en öncelikli taleplerinin döner sermaye kaynaklı ücret adaletsizliğinin son bulması olduğunu belirterek, “Adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının sağlıkta yeniden inşa edilmesi gerekiyor” dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, 2 Ağustos’ta başlayacak olan 6’ncı Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde hükümete sunacakları teklifleri, düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Sağlık çalışanlarının en öncelikli taleplerinin döner sermaye kaynaklı ücret adaletsizliğinin son bulması olduğunu belirten Durmuş, “A hastanesinde çalışan bir hemşire ile B hastanesinde çalışan bir hemşirenin almış olduğu ücret arasında dağlar kadar fark var. Yine aynı şekilde A hastanesinde çalışan bir uzman doktorla B hastanesinde çalışan bir uzman doktorun almış olduğu ücret arasında da dağlar kadar fark var. Bu farkların ortadan kaldırılarak adil ve hakkaniyetli bir ücret politikasının sağlıkta yeniden inşa edilmesi gerekiyor” dedi.

Durmuş, sendikalarının diğer bazı taleplerini ise şöyle sıraladı: “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ek ödemeleri en az yüzde 40 oranında artırılmalı ya da özel hizmet tazminatları 40 puan artırılmalı. Nöbet ücretleri en az yüzde 50 oranında arttırılmalı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda çalışanların, sosyal hizmet tazminatının kapsamı genişletilerek oranı 50 puana çıkarılmalı. 4/b süresiz sözleşmeli personeller ile vekil ebe/hemşireler ve kamu görevlisi olmayan aile sağlığı çalışanları 3+1 statüsüne geçirilmeli. 3 yılını dolduranlar kadroya alınmalı. Tüm sağlık çalışanlarına 2022 yılı için 500 TL, 2023 yılı için 650 TL giyecek yardımı verilmeli. İdari izin günlerindeki çalışmaları karşılığında sağlık çalışanlarına nöbet ücreti verilmeli. İcap nöbeti tutanların icap nöbet ücretleri ödenmeli. Üniversite hastanesi çalışanlarına mazeret tayini ve becayiş hakkı verilmeli.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı