DP lideri Uysal basınla buluştu: Seçim İttifakı için çalışma yapılacak

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Uysal, “Seçim İttifakı için çalışma yapılacak" dedi.

SİYASET 07.01.2023, 04:35
4
DP lideri Uysal basınla buluştu: Seçim İttifakı için çalışma yapılacak
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara’da basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Uysal, aday konusunda seçim takvimini işaret ederken, “Seçim takvimi başlayıncaya kadar adayın açıklanacağı kanaatinde değilim” dedi.
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara’da basın mensupları ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Millî Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz da bulundu. Uysal, toplantıda 6’lı Masa’nın son toplantısında aday belirlenmesi ile ilgili usule ilişkin bir karar alınmadığını belirtirken, aday belirlenme sürecine ilişkin olarak ise seçim takvimini işaret etti.

Aday belirlenme konusuna ilişkin olarak da konuşan Uysal, belirlenecek adayın siyasi sorumluluğu olan bir kişi olması gerektiğine dikkat çekerek, “Kademe kademe olgunlaşan bir süreç var. Parti olarak biz kendi cephemizden değerlendirdiğimizde siyasi sorumluluğu olan, icraat iddiası olan kişi olması lazım. Bu kişiler de partilerin genel başkanlarıdır. Sadece kişi vurgusu yapmıyoruz. Muhalefetin çok etkin insan kaynağı var. Adayla beraber kadronun da kamuoyu ile paylaşılmasını öneriyoruz. Toplumun tercihini azami sandığa yansıtmak ortak adaydan geçiyor. Genel başkanlar bu fikri benimsemiş durumda. Bugün için hepimizin tercihi ortak aday çıkması hususunda. Büyük bir sorumluluk var. O da milletimizin beklentisi. O beklenti bizim kılavuzumuz. O beklentiyi karşılayabilmek adına süreç yönetiliyor. Ortak aday noktasında pozitif bakıyorum. Bu çerçeveden bakınca adayın siyasi parti genel başkanlarından birisi olması gerektiği fikrimizi paylaştık, bugün de paylaşmak isterim” ifadelerini kullandı.

Başörtüsü ile ilgili anayasa teklifine de değinen Uysal, iktidarın muhalefetten gelecek önerilere de önyargısız şekilde yaklaşması gerektiğine dikkat çekerek, “Başörtüsü konusunda yeni bir teklifin verilmesini değerlendirdik, önümüzdeki hafta netleşir” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:24
Güneş 05:51
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:25
Yatsı 20:45
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı