Dr. Ekrem Karakaya’nın amcası: Bu cinayetin vebalini onlar aldı

Geçtiğimiz gün Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde görevi başında vurularak şehit edilen Doktor  Ekrem Karakaya’nın amcası Cemal Karakaya milligazete.com.tr’ye özel açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 10.07.2022, 19:45
3
Dr. Ekrem Karakaya’nın amcası: Bu cinayetin vebalini onlar aldı
Görevi başında silahlı saldırıya uğrayıp şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya’nın amcası Cemal Karakaya “Doktorların eylem yapıp iş bırakmalarını biz istemeyiz” diye konuştu
Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan evli Hacı Mehmet Akçay, Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniği’nde, annesinin ölümünden sorumlu tuttuğu kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'ya tabancayla peş peşe ateş etti. Akçay, ardından silahın namlusunu kendi başına dayayıp, tetiği çekti. Poliklinikteki diğer doktorların müdahale ettiği Dr. Karakaya ile Akçay, kurtarılamadı.
Yaşanan  bu vahim olay sonrası Türkiye kamuoyu ayaklandı. Sosyal medyada sağlık görevlilerine yapılan şiddete tepkiler artarken sağlık meslek örgütleri,iki gün Türkiye genelinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Yaşanan skandal sıcaklığını korurken  görevi başında şehit edilen Dr. Ekrem Karakaya’nın amcası Cemal Karakaya yaşanan olayla ilgili düşüncelerini milligazete.com.tr’ye anlattı.
Yeğenin hastalarını tedavi sürecinde sık sık arayarak hal hatır soracak kadar iyi niyetli bir doktor olduğunu söylenen Cemal Karakaya yeğeni Ekrem Karakaya ve yaşananlarla dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Cemal Karakaya milligazete.com.tr’ye özel şunları söyledi:
Meslek örgütlerinin yaşanan cinayetin ardından görev bırakmaları hakkında da düşüncelerini açıklayan Cemal Karakaya "Bilhassa kanser, kalp hastalıkları gibi bölümlerde görev yapan doktorların görev bırakarak hastaları mağdur etmesini istemeyiz" diye konuştu.
"Vefat eden öğretmen abim Halil Karakaya zor şartlar ve imkansızlıklar içinde makine mühendisi, İnşaat Mühendisi, doktor, öğretmen, ilahiyatçı ve öğretim üyesi gibi bu ülke için çalışan evlatlar yetiştirdi.  Şehit edilen yeğenim Ekrem Karakaya da bunlardan bir tanesiydi.
“YEĞENİM HASTASINI SAĞ SALİLM EVE GÖNDERİYOR”
Benim yeğenime 75 yaşında kalp krizi geçirmiş bir kadın hasta yakını tarafından getiriliyor. Yeğenim onu anjiyo yapıyor. Daha sonra sağ salim eve gönderiyor. Hastasını eve gönderdikten sonra sağlık durumunu da öğrenmek adına “Hastamız nasıl” demek için telefonla arıyor. Sağlık durumu için iyi cevabını alıyor. Bu kalp krizi geçiren kadın daha sonra 3 gün sonra vefat ediyor. Vefat eden kadının oğlu “sen benim annemi niye aradın. Yaptığın anjiyo yüzünden vefat etti” gibi mesnetsiz suçlamalarla yeğenimi görevi başında şehit ediyor.
"GÜVENLİK ÖNEMLERİNİ ALMAYANLAR BU CİNAYETİN VEBALİNİ ALDILAR"
 Bir AVM’ye girerken bile x-ray cihazından  geçiyorsun bir çakı bile içeriye sokamıyorsun. Hastane gibi büyük bir yerde görevli olmaması halinde polisin bile silahla girmesine müsaade edilmemeli. Ama bu katil elini kolunu sallayarak yeğenimin odasına kadar giriyor. Bu önlemlerin alınması için illa kanun çıkarılması gerekmiyor. Bu önlemlerin hastane yönetimi tarafından alınmış olması gerekiyor. Bu önemli almayanların herkes bu cinayetin vebalini aldılar.
TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN TELEFON GELİYOR
Türkiye’nin her yerinden bize telefonlar geliyor. Eski hastaları yeğenimin ne kadar iyi biri olduğunu bize anlatıyorlar.  Yeğenimin vefatıyla ilgili Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolloğlu bey arayarak taziyelerini iletti çok memnun olduk."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı