DSÖ danışmanından itiraf gibi korona açıklaması

Dünya genelinde 3 milyon 750 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

DÜNYA 09.06.2021, 00:30
3
DSÖ danışmanından itiraf gibi korona açıklaması
Son dönemde sıkça konuşulan Çin - Koronavirüs bağlantısı bir kez daha gündemde. ABD'de yayınlanan bir programın canlı yayınına konuk olan DSÖ danışmanından Kovid-19 ile ilgili itiraf gibi açıklamalar geldi.
Yaklaşık 2 yıl önce Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) küresel gündemimizdeki yerini koruyor. Kovid-19 salgınında vaka sayısı dünya genelinde 174 milyon 210 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 milyon 747 bine ulaştı.
Küresel aşılamada 2 milyar 150 milyon dozu geride bırakan dünya tabiri caizse tünelin ucundaki ışığı gördü ancak virüsün neden ve nasıl ortaya çıktığı hala tartışma konusu. Bu tartışma bir DSÖ danışmanının Çin ve virüs ile ilgili yaptığı açıklamalar ile bir kez daha gündeme geldi.
ABD'de yayınlanan bir programın canlı yayınına konuk olan DSÖ danışmanından Kovid-19 ile ilgili itiraf gibi açıklamalar geldi. DSÖ danışmanı Metzl Fox, kurumun resmi açıklamalarının aksine Çin'in koronavirüsün kökenini örtbas etmeye çalıştığını ve bilim insanlarının önündeki en büyük engel olduğunu iddia etti.
Fox News'ta yayınlanan 'America’s Newsroom' isimli programda konuşan danışman, 'Burada karşılaştığımız sorun DSÖ değil. Sorun şu ki, Çinliler bugüne kadar örneklerin yok edilmesi için büyük bir örtbas işlemine giriştiler' dedi.Metzl, virüsün hayvanlardan insanlara doğal olarak bulaştığına inanmadığını vurgularken Kovid-19'un, Wuhan kentindeki bir viroloji laboratuvarından yanlışlıkla sızdığı teorisinin savundu.
Söz konusu teori Wall Street Journal'ın Wuhan Viroloji Enstitüsü'ndeki üç araştırmacının Kasım 2019'da yani koronavirüs salgınından önce bilinmeyen bir hastalıkla hastaneye kaldırıldığına dair bir rapor da dahil olmak üzere bir dizi ifşanın ardından son haftalarda güvenilirlik kazandı.Buna ek olarak, geçen hafta Fauci'ye giden ve Fauci'den gelen binlerce sayfalık e-postanın yayınlanması ve bu mesajlarda 'virüs mühendisliği'nden bahsedilmesi Çin'i bir kez daha olağan şüpheli konumuna getirdi.
Dün ise Yusen Zhou isimli Çinli bir bilim insanının 24 Şubat 2020'de Çin Halk Kurtuluş Ordusu adına bir Kovid-19 aşısı için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Başka bir deyişle aşı için patent başvurusu Çin'in virüsün insanlara bulaştığını ilan etmesinden sadece birkaç hafta sonra gerçekleşti.Zhou'nun aşı için bu kadar hızlı bir şekilde patent başvurusu yapması Çinli yetkililerin virüsü itiraf ettiklerinden çok daha önce bildiğine işaret ediyor.
ÇİN'İN KORONA BELGELERİNDEKİ ŞOKE EDEN İFADELER Önceki haftalarda ise Çin'in 'Koronavirüs belgeleri' ABD'li yetkililer tarafından ele geçirilmiş ve Çin'in sır gibi sakladığı proje deşifre olmuştu. Peki Çin'in 'koronavirüs belgeleri'nde neler var? İşte dünyayı şoke eden ifadeler...
Söz konusu belgelere göre, Çinli bilim adamları son altı yıldır koronavirüs dahil biyolojik ve genetik silahlar üzerinde araştırmalar yürütüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:44
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:29
Yatsı 20:51
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı