Düğün yapacaklar dikkat! Düğünler serbest mi?

Geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrası açıklanan yeni kararlarla kontrollü normalleşme sürecine girildi. Peki Düğünler serbest mi? Düğün salonları ne zaman açılacak?

GÜNDEM 09.03.2021, 10:10
22
Düğün yapacaklar dikkat! Düğünler serbest mi?
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte düğün nişan sezonu da açılmaya hazırlanıyor.
Kontrollü normalleşme kararları Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanırken düğünler için de karar çıktı.
Buna göre uzun süredir kapalı olan düğün salonları belirlenen kurallar çerçevesinde açılacak.
RİSK GRUPLARI BELİRLENDİ
Alınan yeni kararlar gereğince kontrollü normalleşme kapsamında 81 il 4 gruba ayrıldı.
Düşük riskli (mavi),
Orta riskli (sarı),
Yüksek riskli (turuncu) ve
Çok yüksek riskli (kırmızı) olarak gruplara ayrıldı.
 Peki Düğünler nasıl olacak? Düğün salonları ne zaman açılıyor?
Nikah ve düğünler için bu illerin risk durumuna göre kurallar belirlendi. Peki Düğünler nasıl olacak?
Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

Kontrollü normalleşme kararlarına göre düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin çalışma şartları da belli oldu...
Buna göre;
* Kişi başına minimum 8 metrekare alan ayrılacak
* Katılımcı sayısı 100'ü geçmeyecek ve merasimler 1 saatle sınırlı olacak.
* Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50'yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

* Denetim faaliyetlerinin kesintisiz yürütülmesi amacıyla yukarıda belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin Valilik/Kaymakamlıklara (ilgili mevzuatında başkaca bir hüküm bulunmadığı takdirde en az üç gün öncesinden) bildirilmesi sağlanarak bu kurum/kuruluşlarca yapılacak etkinliklerde belirlenen kurallara ve kişi ve alan sınırlamalarına riayet edilip edilmediğinin denetim ekiplerince kontrol edilmesi sağlanacaktır.
* Benzer şekilde nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerde de kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanması için nikah ve/veya düğün salonu işletmelerince yapacakları her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi günde hangi saat aralıklarında nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacaklarının en az 3 gün öncesinden Valilik/Kaymakamlıklara e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmesi sağlanacaktır.

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa,  Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale,  İzmir, Muğla,  Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan.

Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:53
Öğle 12:43
İkindi 16:24
Akşam 19:23
Yatsı 20:43
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı