Dünya devi, Sacha Boey'e talip oldu

Galatasaray'ın bir çok yıldızı, Avrupa devlerinin transfer listesinde yer alıyor. Sporting'in ardından Sacha Boey'e bir Avrupa devi daha talip oldu.

SPOR 29.01.2023, 22:50
2
Dünya devi, Sacha Boey'e talip oldu
Sporting'in Sacha Boey'e olan ilgisi ile ilgili Portekiz basınında haberler çıkmaya devam ediyor. İddialara göre; Sporting, Boey ile anlaştı. Ancak Galatasaray cephesi bu bilgileri doğrulamıyor. Şampiyonluk yarışındaki Sarı-Kırmızılı takım bu transfer için sezon sonunu bekliyor.

Portekiz ekibi, Sarı-Kırmızılı yönetim ile görüşmelerini sürdürüyor. G.Saray'lı idareciler başarılı sağ bekin bonservis bedelini 15 milyon euro olarak belirledi. Sporting ise şu anda 10 milyon euro seviyelerine çıkmış durumda. Bu gelişmeler dışında İtalyan ekibi Udinese'nin 8 milyon euroluk teklifini de Galatasaray yönetimi geri çevirmişti.

Boey'in G.Saray ile olan sözleşmesi 2025 yılının haziran ayında bitiyor. 22 yaşındaki oyuncunun transfermarkt verilerine göre; güncel piyasa değeri ise 6.5 milyon euro. Boey, bu sezon oynadığı 19 maçta bin 559 dakika sahada kaldı. Başarılı sağ bek, bu süre içinde 2 asist yaptı.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; 23 yaşındaki Fransız sağ bek için İngiliz devi Liverpool yakın takipte. Sezon başında İngiliz ekibi Galatasaray NEF Stadı'na scoutlarını göndermiş ve Sacha Boey'u izletmişti. Verilen olumlu rapor sonrası Jürgen Klopp, Galatasaray'ın Fransız sağ bekini takımında görmek istiyor. Liverpool yaz transfer döneminde, sarı kırmızılı takımın kapısını çalmaya hazırlanıyor.
UDINESE 8 VERMİŞTİ!
Sezon başında Serie A ekibi Udinese Sacha Boey'la çok yakından ilgilendi. Ancak Galatasaray yönetimi İtalyan ekibinin yaptığı 4.5 milyon Euro'luk teklifi kabul etmedi. İtalyan kulübü devre arası için de 8 milyon Euro'yu gözden çıkardı ancak Galatasaray masaya dahi oturmadı. Udinese dışında bazı Alman ekipleri de Boey'un performansını yakından takip ediyor.

Bu sezon gösterdiği performansla bir çok Avrupa Kulübü'nü peşine takan Sacha Boey'a Fransız ekibi Lyon talip oldu. 19 yaşındaki Malo Gusto'un transferi için Chelsea ile anlaşan Ligue 1 ekibi Sacha Boey'u kadrosuna katmak istiyor. Fransızlar şimdi görüşmek istese de Galatasaray sezon sonunu işaret etti. Lyon Sacha Boey için 15 milyon Euro bütçe şimdiden ayırmış durumda.

Galatasaray geçen sezon başında Fransız ekibi Rennes'den kadrosuna kattığı Sacha Boey için 1.2 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Bu sezon takıma geç katılan Boey Okan Buruk tarafından yaz kampına dahil edilmemişti. Antalyaspor maçı öncesi Dubois sakatlanınca rezerv takımdan çağrılan Boey bir daha formayı kaptırmamıştı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı