Dünya Kupası'ndan ihraç edilebilirler

Ekvador'un 2022 Dünya Kupası'ndan ihraç edilmesi gündemde. İngiliz basını, Byron Castillo'nun sahte belge düzenleyerek Ekvador Milli Takımı'nda oynadığına ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı.

SPOR 13.09.2022, 23:00
3
Dünya Kupası'ndan ihraç edilebilirler
Ekvador'un Dünya Kupasından ihraç edilme olasılığı bir kez daha ortaya çıktı. Bryon Castillo'nun yaklaşık 3 ay önce, sahte belgeyle vatandaşlık aldığı ve aslında Kolombiyalı olduğu iddia edilmişti.
Şili Futbol Federasyonu'nun yaptığı itirazsa, haziran ayında FIFA tarafından reddedilmişti.Ancak konu yeni bir gelişmeyle tekrar gündeme geldi.
TRT Spor'un İngiltere'nin Dailymail gazetesine dayandırdığı haberinde; Castillo'nun sahte doğum kağıdı düzenleyerek Ekvador Milli Takımı'nda oynama hakkı elde ettiğine dair belgeler yayınladı. Haberde yer alan ses kayıtlarında, genç futbolcunun Kolombiya doğumlu olduğunu kabul ettiği bilgisine yer verildi.
Ayrıca Castillo'nun sahte evrak düzenlemek için Ekvadorlu bir iş adamından yardım aldığını itiraf ettiği belirtildi. Gazete, Ekvador Futbol Federasyonu'nun da usulsüzlüğü bilmesine rağmen örtbas ettiğini öne sürdü.
Gelişmelerin ardından FIFA'nın Perşembe günü durumu, karara bağlamak için toplanacağı öğrenildi.
Ekvador'un ihraç edilmesi halinde 2022 Dünya Kupası'na Şili dahil edilecek.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:46
Öğle 12:42
İkindi 16:25
Akşam 19:28
Yatsı 20:50
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı