Dünya liderlerinden Bartın mesajı: Türkiye'ye başsağlığı dilediler

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle birçok ülkeden liderler Türkiye'ye taziye mesajları gönderdi.

GÜNDEM 15.10.2022, 15:50 15.10.2022, 18:44
2
Dünya liderlerinden Bartın mesajı: Türkiye'ye başsağlığı dilediler

Türkiye'yi üzüntüye boğan Bartın'daki maden ocağında medyana gelen patlamada hayatını kaybedenler için dünyadan da başsağlığı mesajları geliyor. 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için taziye mesajı gönderdi.
Putin’in Erdoğan’a gönderdiği mesajında, “Bartın’daki maden ocağında meydana gelen kazanın trajik sonuçlarıyla ilgili olarak en derin taziyelerimizi kabul edin. Ölen madencilerin aileleri ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi, yaralılar için de acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederim” ifadelerine yer verildi.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye telgrafı çekti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Amasra’daki maden ocağındaki patlamadan dolayı, Türkiye ile dayanışma içinde olunduğu belirtildi.
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd de yaptığı açıklamada, maden ocağı patlaması nedeniyle, dost Türk halkı ve Türkiye devletine en içten taziyelerini ilettiklerini ifade etti.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, Bartın’daki maden ocağında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberinin kendisini derinden sarstığını belirtti.
Ürdün ve Umman da Türkiye için taziye mesajı paylaştı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, “Türkiye’deki Bartın kömür madeninde yaşanan trajik can kayıplarının üzüntüsünü yaşıyoruz” ifadesini kullandı. Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric de “Türkiye’de yaklaşık 40 kişinin öldüğü ve onlarca işçinin yer altında mahsur kaldığı bildirilen patlama, beni derinden üzdü. Türkiye halkına ve liderlerine en içten taziyelerimi sunuyorum” dedi.
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna Twitter’dan paylaştığı mesajda Türk halkına taziyelerini iletti. Colonna, mesajının devamında İngilizce olarak “Sevgili Mevlüt Çavuşoğlu, Bartın’da yaşanan trajik kayıplar için en içten taziyelerimi sunarım. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaşıyorum” ifadelerini kullandı.
Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra da patlama haberinin kendisini derinden sarstığını belirterek, madende kalanların en kısa sürede çıkartılmasını temenni ettiğini kaydetti.
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de Twitter’da yaptığı paylaşımda, Bartın’daki maden patlaması ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ifade etti.Miçotakis paylaşımında, “Yunanistan, arama kurtarma çalışmalarına yardım amacıyla derhal destek göndermeye hazırdır” dedi.
Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı